Christer ger den gamla butiken i Hörja liv igen

HÖRJA. Christer Jönsson är nybliven Hörjabo men har redan stora planer för byn. Den 1 januari 2017, exakt tre år efter att byns enda butik stängde så öppnar han upp lokalerna igen. Dock inte med livsmedelsbutik utan som café och loppmarknad.
– Här bor bara 500 personer i Hörja men det passerar cirka 3000 fordon dagligen. Om så bara en procent av dessa stannar så är jag nöjd, säger Christer Jönsson som också hoppas att cafét kan bli en mötesplats och en samlingspunkt för de som bor i byn, precis så som butiken en gång var.

Christer Jönsson såg att lokalerna var till salu redan för tre år sedan och var lite nyfiken. När det i somras fanns spekulanter och Christer Jönsson fick då frågan igen om han fortfarande var intresserad. Det var han. Han la ett bud som godtogs och så var lokalerna hans.
– Jag köpte byggnaden i juni, sa upp mig från jobbet som lärare inom det militära i Enköping i juli och i oktober flyttade jag ner och har sedan dess renoverat för fullt och jag känner mig mer än välkommen av Hörjaborna.
Även om han jobbat inom det militära i många år så är han inte helt obekant med cafévärlden. Som ung stod han i pappas gatukök och serverade korv och hamburgare.
– Under de senaste nio åren har jag också drivit Enköpings största loppmarknad så det är den jag tagit mer mig hit ner nu. Loppisen här kommer också att ta en stor del av lokalen och just nu håller vi att packa upp för fullt, samtidigt som vi installerar ett nytt kök för att kunna göra enklare mackor och fikabröd till cafét.
Enligt Christer Jönsson har han flera planer han planerar att förverkliga längre fram.

Den gamla asfaltsplanen bredvid kommer att bli en uppställningsplats för husbilar och husvagnar och i skogsdungen bakom planerar han små stugor för övernattning med möjligheter att ta en cykeltur till sjön för en stunds fiske.
– Ja, jag har mycket på gång och jag tycker att det är viktigt för de här mindre byarna att få leva vidare och jag vill gärna sätta Hörja på kartan.

Publicerad 16 December 2016 12:00

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag