Babben sätter Osby på kartan

NÖJE. Babben drar efter nyår åter igen ut i landets mindre byar med sin turné Expedition Babben. Målet är att under totalt fyra turnéer hinna besöka fyra orter i varje landskap. I januari står bland annat Osby och Bromölla på tur.
– Jag ville göra något som inte alla andra gör. Alla artister besöker samma orter vilket jag tycker är lite absurt.
Hemma hos Babben hänger dessutom en karta med nålar på varje ort hon uppträtt. Som en utmaning har hon nu letat upp orter hon aldrig tidigare besökt.
– Mitt mål är fler nålar på min karta och de mindre orterna innebär automatiskt lite mindre lokaler men det ser jag bara som trevligt. Det är lite ”winwin”. Det händer något på orten samtidigt som jag får se en ny stad.
Just nu har Babben dessutom dykt ner i de lokala tidningsarkiven och googlar för fullt de platser som nästa års turné innefattar.
– Jag har hittat lite om Bromölla och något om Osby. Så självklart blir det en hel del lokala inslag när jag ger mig ut på turné. Jag har bland annat hört att den där Briogubben som står på en åker i Osby har formen av något speciellt. Turnén innefattar runt 100 stopp och sträcker sig över fyra olika turnéer.
– Jag började redan under 2016 och kommer att fortsätta tills jag har besökt varenda landskap. Det här är ett jätteprojekt men något jag absolut ser fram emot att få göra. Efter 27 år i branschen gör jag numera bara sådant som jag tycker är roligt.

För mer information om biljetter, klicka här.


”Expedition Babben” Några av stoppen våren 2017:
26/1 Simrishamn Teaterbiografen Grand
27/1 Teckomatorp, Folkets hus
28/1 Osby, Medborgarhuset Borgen
29/1 Bromölla, Folkets hus
2/2 Löttorp, Bygdegården
3/2 Mörbylånga, Skansenskolans aula
4/2 Eringsboda, Eringsboda Brunn
5/2 Sölvesborg, Bokelundsskolans aula
16/2 Markaryd, Markaryds Kulturhus

Publicerad 20 December 2016 06:00

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag