Förslag på nya ishallen

OSBY. Många människor har varit involverade och gett förslag till idéskissen om hur den nya ishallen i Osby skulle kunna se ut. Och ett litet tag till går det att lämna förslag.
Idéskissen som den ser ut just nu finns några dagar till att se på biblioteken i Osby och Lönsboda samt i nuvarande ishall. Den 22 januari är dock sista dagen den går att beskåda.
Bland annat har kommunen fört en dialog med orternas ungdomar på fritidsgårdarna i Osby och Lönsboda och en elevenkät har genomförts bland alla på gymnasiet i kommunen samt föräldrar för att så många som möjligt ska få vara delaktiga i utformningen.
Det har dessutom hållits träffar med föreningar som har intresse i ishallen och referensgruppen som består av Osby konståkningsklubb, Osby IK och tjänstemän med olika uppdrag i kommunen och som behövs vid framtagande av ett förslag.
Politiskt beslut om det ska byggas en ny ishall eller inte har dock inte tagits ännu. Det som är beslutat är att en utredning på hur en eventuell ny ishall kan se ut, ska tas fram.

Publicerad 12 January 2017 07:00

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag