Osbys eldsjäl kan vinna pris

OSBY. I maj fick IFK Osby ta emot priset ”Årets förnyare” av Sparbanksstiftelsen 1826 för sitt arbete med nyanlända ungdomar i satsningen ”Världslaget”. Och nu kan det eventuellt vara dags för ännu ett pris.
De nyinstiftade stipendierna ”Guldhanden”, ”Silverhanden” och ”Bronshanden” som stiftelsen Sverige United står bakom och som tillfaller ”Årets Förenare” har nominerat tio stycken eldsjälar och en av dessa är IFK Osbys Henrica Lorentsson.
– Det har varit många nominerade men i höstas valde en jury med kunniga människor slutligen ut de tio finalisterna
och vi känner oss väldigt stolta över att Henrica Lorentsson är en av finalisterna som gör upp om slutsegern och kan vinna priset på galan i mitten av febrauri, säger David B Larsson, verksamhetsansvarig Sverige United.
Arbetet med att integrera nyanlända ut i samhället är något som Henrica Lorentsson brinner för och genom fotbollen har hon fått många unga att lära sig språket och hur landet fungerar.
– Det är fantastisk att bara vara nominerad. Vi försöker att engagera oss på olika sätt och utbildar de nyanlända på många sätt. Det handlar mycket om att skapa ett nätverk för att kunna ta sig ut i samhället. Och hade vi vunnit det här priset hade det varit ett bevis att det vi gör rätt.

Publicerad 13 January 2017 07:00