Årets vardagshjälte 2016

VINNARE. Ingela Hansson från Hässleholm är 2016 års vardagshjälte i Kristianstad och Hässleholm och i veckan överraskade Lokaltidningen henne på arbetet och det var en glad Ingela Hansson som tog emot priset.
– Detta trodde jag aldrig. Jag är helt överväldigad. Det var så många härliga människor som var nominerade men det här är verkligen roligt. Samtidigt är det här priset även till alla mina vänner som hjälper mig otroligt mycket i allt jag gör.
I nomineringen fanns också beskrivet Ingelas Hanssons brinnande engagemang och hur hon i våras ordnade en manifestation mot sexuella övergrepp.
– Det var nog den värsta dagen vädermässigt under 2016, ändå kom det 250 personer. Jag tycker om att engagera mig och jag tycker att vi måste stå upp för våra kvinnor och tjejer. Efter manifestationen startade jag tillsammans med några vänner, gruppen, Vuxna för trygga tjejer, en förening som besöker Skånes festivaler för att skapa trygghet och som snabbt växte till något mycket större än vad jag någonsin vågade hoppas på, berättar Ingela Hansson.
En av anledningarna till att hon väljer att engagera sig är att hon själv utsatts för trakasserier och sexuella övergrepp.
– Jag kan inte bara stå och se på, jag måste göra något. Det gäller det mesta. Jag har vänt det jag varit med om och mitt tidigare liv som missbrukare till något jag faktiskt har nytta av i dag. Och att få vinna årets vardagshjälte känns otroligt roligt, säger Ingela Hansson.

Publicerad 14 February 2017 06:00

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag