Buskisen är tillbaka i Tyringe

TYRINGE. Buskisgruppen Alf Lennartz från Tyringe satte i fjol upp föresställning som blev succé. En föreställning blev till slut tre och i år väljer de att köra fyra föreställningar på Tyringe museum, med premiär den 2 mars.
– Ja, det var helt otroligt. Vi satte upp en föreställning i fjol som sålde slut direkt. Och vi satte in två extraföreställningar som också sålde slut. Vilket var helt fantastiskt, så i år chansar vi och sätter upp fyra föreställningar, den andre, tredje och fjärde marsoch hoppas på att det går lika bra i år, säger Wiveca Andersson.
Årets buskis, Fyllan i villan innehåller allt från humor till musik, med både egenskrivet material och lånat material.
– Vi är en amatörgrupp och gör det här för att vi tycker det är så otroligt roligt själva och vi trivs så bra ihop. Jag tror att det enkla vi stod för gick hem hos publiken och efter den respons vi fick var det självklart att köra även i år.
Konstellationen på scen är i stort sett den samma som i fjol, Julia Lennartsson har dock tagit över Moa Anderssons plats då hon i år har fullt upp med skolan inför studenten.
– Biggan Lowén och Tomas Lowén är med i år också och Kristoffer Svensson som var med i fjol kommer i år också att bjuda på country från sin egenskrivna debutplatta.
Hur blev det namnet, Fyllan i villan?
– Vi satt och spånade på namn och tyckte att det skulle vara ett roligt namn. Fyllan i villan tyckte vi passade en föreställning som inte direkt har någon röd tråd, vilket inte behövs i en buskis. Men vi hoppas publiken ska uppskatta detta även i år, nu ska vi bara sätta det sista innan premiären.

Publicerad 17 February 2017 06:00

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag