Joel trollade sig till ett SM-guld

HÄSSLEHOLM. Korttrick är hans specialitet och det han gör med en Rubiks kub är ren magi. Hässleholmaren Joel Mörck kammade dessutom hem förstaplatsen på årets svenska mästerskap i trolleri i början av mars.
– Ja, det känns väldigt bra. Jag har bara trollat i drygt två och ett halvt år och eftersom jag inte fyllt 18 ännu tävlade jag både i juniorklassen där jag vann och i seniorklassen där jag kom på en tredje plats. Dessutom delades det också ut ett grand prix pris till den magiker som fått högst poäng och det var jag så det var roligt.
Årets SM var också den första tävlingen för Joel Mörck, i fjol var han på tävlingen för att titta, se och lära och till årets tävling övertalades han att ställa upp.
– Jag är glad att jag blev övertalad. Trots att det var ovant att visa mitt program för en så stor publik och inför en jury så gick det bra. Jag var väldigt nervös och allt satt inte helt hundra men jag tror samtidigt inte att det var något man märkte som publik.
Tävlingen har gett honom nya erfarenheter och feedback från erfarna magiker som betyder mycket för någon som är precis i början av sin karriär.
– Ja, det var flera magiker som var imponerade av hur jag blandar korten och sådant känns ju bra. Det mesta handlar om träning och jag har i stort sett alltid en kortlek i min hand och dessutom kör jag mycket cardistry som handlar om fingerfärdighet med en kortlek, vilket jag också lägger in i mitt program när jag kör en uppvisning och som jag tycker är lika roligt som själva magin.
Nu hoppas Joel Mörck att SM-guldet ska ge honom jobb så att han får möjlighet att visa sina magiska konster och sin fingerfärdighet för en ny publik.

Publicerad 08 March 2017 12:00

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag