På gång i veckan

Karlsson på taket
Vad: ?Karlsson på taket flyger in över Kristianstad. En familjeföreställning fylld av filurerier sång och musik. Hur gick det till när Lillebror träffade Karlsson första gången? Vem är den där Karlsson egentligen, som retar gallfeber på Husbocken, skrämmer livet ur tjuvarna och som mamma och pappa påstår bara är ett påhitt?
Var: ?Kristianstads teater
När: ?23 april klockan 13
En kopp te och teater
Vad: ?Rremiär för Skillinge Teater Afternoon Tea som kommer att vara återkommande på söndagarna under hela våren. Det blir en äkta Afternoon Tea med småkakor, klassiska trekantssmörgåsar, varma scones och marmelader. Klockan 16 i anslutning till detta tillfälle gör Maria Heijbel från Österlen berättarföreställning Kronbruden.
Var: ?Skillinge teater
När: ?23 april klockan 14-17
Det våras för korna
Vad: ?Kosläppet på Nils Holgerssongymnasiet har blivit en tradition och drar en publik på 10 000 åskådare. Mängder av aktiviteter planeras i anslutning till evenemanget. Bland annat blir det möjlighet att klappa snälla kor, rida på den mekaniska tjuren och provkörning av traktor. Tävla och se lediga tomter i kommunens tält. I år kombinerar skolan öppet hus med kosläpp.
Var: ?Nils Holgerssongymnasiet, Skurup
När: ?22 april klockan 10-17
Upptäck havslivet
Vad: ?Kom och leta småkryp i vattnet vid naturums nya håvningsbrygga. Håvningssugna barn håvar i vuxens sällskap och det finns flytväst att låna.
Var: ?Naturum Vattenriket, Kristianstad
När: ?23 april klockan 14
Kvinnliga jägare
Vad: ?15 kvinnliga jägare av fotograf Pia Larsson. Fotoprojektet Jägarinnor. ett försök att visa flera sidor av kvinnliga jägare - en lek med kontraster, likheter och motsatser.
Var: ?Sjöbo konsthall
När: ?18 april-26 maj

Musikalisk revolution
Vad: ?”Egocentriskt nog är det jag som är den röda tråden. Här har ni mig och min klarinettistiska själ i ett nötskal.” Så beskriver klarinettisten Emil Jonason detta konsertprogram där vi får följa med i hans musikaliska (r)evolution. Han berättar vidare hur en slank och svängig Gershwin följs av en bitterljuv dans från Argentinas nattliv.
Var: ?Kulturkvarteret, Kristianstad
När: ?22 april klockan 19
Monolog i tre akter
Vad: ?Dödsängel - pjäsen skildrar vårt förhållande till ondska, kärlek och hämnd. Med tät spänning vecklas en släkthistoria ut och hemligheter kommer upp till ytan.
Var: ?Kristianstads teater
När: ?20 april klockan 19
Jazz i Hässleholm
Vad: ?Ida Sand föddes i Stockholm 1977 i en musikalisk familj. hon har uppträtt tillsammans med bland andra Carola, Bo Sundström, Jerry Williams, Christian Walz, Lisa Nilsson och Orup. 2005 inledde hon ett samarbete med Nisse Landgren och har sedan dess varit en del av jazz- och bluesscenen i både Tyskland och Sverige.
Var: ?Hässleholm kulturhus
När: ?18 april klockan 19.30
Familjelördag
Vad: ?Familjelördag med bland annat Jazzkattsväng (klockan 14). Svängigt musikkalas med Swing Tarturo. Ssteppdans och mycket mer uttryckt med sång, gitarr, basfiol, stora och små tromboner.
Var: ?Kulturkvarteret, Kristianstad
När: ?22 april klockan 09.30-15

Publicerad 15 April 2017 09:00

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag