Hässleholm GP lockar över 130 förare

HÄSSLEHOLM. Sedan Lille Mats rallysprint eller Hässleholm Grand Prix som det numera heter startade 2000 har loppet för varje år växt och i år räknar man med 130 stycken förare.
– Det taket kommer vi att nå utan problem. Det finns till och med en risk att de förare som är sent ute med en anmälan kanske inte får någon plats eftersom trycket ser ut som det gör, säger CG Wilke, ordförande Hässleholms motorklubb och tävlingsledare Hässleholm Grand Prix.
Loppet har under åren blivit ett prestigefyllt lopp och förare från både Norge och Danmark tar sig hit för att kunna lägga Hässleholm Grand Prix på meritlistan.
– Vi räknar med runt 50 stycken utländska förare i år, de har dessutom många bra förare och är vana vid att köra på asfalt. Att de trivs med att köra här tror jag beror på att vi numera är nordens största rallytävling på asfalt och att det inte bara innebär platta vägar. Vår bana på 2,5 mil innebär en hel del utmaningar, säger CG Wilke.
I år ser dessutom delar av banan annorlunda ut då man tvingats bygga om lite eftersom det grävs ner dagvattenledningar på ett område.
I år hoppas man också att någon av hemmaförarna ska köra hem guldet. Två år i rad har nämligen den danska föraren Brian Madsen stått som vinnare.
Vi har flera duktiga förare. Rolf Grybb vann DM i fjol och Ebbe Nilsson har kör i många år, det återstår att se vilken bil han kommer med men det får bli en överraskning. Stoffe Nilsson har också en chans om han kommer med sin sin nya bil. Bilen gör mycket i en sådan här tävling. Madsen vann i fjol med tvåhjulsdrivet och 270 hästar. annars är det inte fel med fyrhjulsdrivet i en sådan här tävling, säger CG Wilks.

Publicerad 17 April 2017 07:00

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag