Duo gör modern cover på klassisk Kent-låt

HÄSSLEHOLM. Sångaren och låtskrivaren Daniel Falck är till vardags musikärare på Thoren Framtid i Hässleholm men nu har han tillsammans med sin musikkollega Johannes Landgren gjort en elektropopcover på Kents "Utan dina andetag". Tanken var en hyllning till bandet som gjorde sin sista spelning i fjol men blir nu också en låt för att hedra offren efter terrorist attacken i Stockholm.
– Vår tanke var från början en hyllningslåt men med allt som hänt vill vi också hedra och symbolisera kärleken till varandra och genom tydliga hjärtslag i låten får den också ett tydligt budskap, säger Daniel Falck.
– Tanken var från början och fram tills för några veckor sedan inte att göra vårt projekt officiellt, berättar Johannes, men livet tar sina vändningar och vi kände att efter den fruktansvärda terror-attacken i Stockholm gjorde det ännu viktigare för oss att slutföra låten. Musik förenar ofta människor via budskap om kärlek och med detta sluter sig cirkeln eller rättare hjärtat och troligtvis av en mening, fortsätter han.
– Ja, det betydde mycket mer för oss än vad vi faktiskt trodde att få göra denna låten färdig. Låten som började som en hyllning är nu lika mycket en låt för att hedra. Och vad vi gör av låten nu får tiden utvisa, säger Daniel Falck.
 
 

Publicerad 20 April 2017 09:00

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag