Carl Stanleys debutturné Ärligt talat blir en föreställning om hur det är att vara skåning på distans, singellivets dilemma och hur en förhudsoperation kan gå till. Foto Robert Eldrim

Carl Stanleys debutturné Ärligt talat blir en föreställning om hur det är att vara skåning på distans, singellivets dilemma och hur en förhudsoperation kan gå till. Foto Robert Eldrim

Carl Stanley på soloturné

HÄSSLEHOLM/KRISTIANSTAD. Hans standupkarriär har gått i raketfart och ses, trots sin unga ålder som svensk humors stora framtidslöfte. Han har vunnit pris som årets nykomling, varit med i Parlementet och har miljoner visningar på sin vlogg. I höst ger sig Carl Stanley ut på sin första soloturné.
Höstens turné, Ärligt talat, beskriver han som renodlad standup med skruvade reflektioner.
– Jag tar helt enkelt upp det jag tycker är roligt och det senaste året har det handlat ganska mycket om skillnaderna som jag märkte när jag flyttade till Stockholm och om att se min hemort Helsingborg, min släkt och mina vänner på lite avstånd. Jag kommer ta upp allt det jag gillar med Skåne, men självklart även rasismen och de andra dumheterna, berättar Carl Stanley.
Carl Stanley fick sitt publika genombrott när han la ut vloggen ”Sverige är fullt!” i sina kanaler i början av 2016. Hösten 2016 utsågs han till Årets nykomling på Svenska Standupgalan med motiveringen “med frenesi som en mindre armé har han den senaste tiden börjat klättra upp för berget standup och inom några år är han säkert herre på täppan”. Enbart i fjol genomförde han hela 232 gig runt om i landet och har på kort tid etablerat en säkerhet och självklarhet på scen och känner sig nu reda för en egen turné.
– Nu kommer ju alla i publiken vara där för att se mig vilket gör att jag kan ta ut svängarna lite mer. Jag kommer förmodligen våga vara mig själv ännu mer och släppa ut allt jag tänker. När jag uppträder med andra så kan publiken bestå av folk som inte gillar min typ av humor, då blir det inte samma tryck och stämning.
Den 28 oktober har Carl Stanley premiär för sin första soloföreställning ”Ärligt talat” i Lund och den 24 november är det dags för honom att få Kristianstadpubliken att skratta.
Hur är känslan inför kommande soloturné?
– Jag är spänd och väldigt nyfiken på vad jag kommer att få lära mig. Det är alltid det jag är intresserad av, vad jag får för nya erfarenheter av det jag gör. Sen självklart ska det bli så himla kul att få komma ut i landet och träffa en massa av mina följare/fans som aldrig sett mig live. Det känns fint att få visa dem vad det är jag egentligen håller på med.

Publicerad 09 May 2017 07:00