Hezt gör ny musik på svenska

KRISTIANSTAD. Rapparen Pontus ”Hezt Jangmar har alltid gjort musik på engelska. Men i våras provade han att skriva på svenska och fick bra respons och 5000 visningar på Spotify på bara några dagar.

– Jag skrev en låt om att jag dissade alla som skrev musik på svenska, då jag alltid vägrat att skriva på något annat än engelska tidigare. Men sedan denna singel har jag fått tänka om lite och har faktiskt fortsatt att skriva på svenska.

Innan årsskiftet hoppas han hinna släppa två nya singlar och dessutom göra klart ett samarbete med musikkollegan Christian Lassen, där Hezt gör refrängen.

– Det är alltid roligt med samarbeten, att få sådana förfrågningar innebär att de förmodligen gillar det jag gör, vilket är positivt.

Sin inspiration plockar han från vardagen men också från sin uppväxt på Gamlegården. En uppväxt där han såg både våld och droger.

– Min senaste singel handlar om Gamlegården och hur det är att växa upp i området. Jag har sett väldigt mycket under mina år där, vilket också gjorde att jag verkligen kunde skriva om hur det är på Gamlegården på riktigt. Och jag kan nog säga att mitt musikintresse räddat mig från både våld och droger.

Vad gör du om tio år?

– Jag skriver fortfarande musik och står för det jag sjunger. Förhoppningsvis lever jag på musiken, bor i USA och har familj och två barn.

Publicerad 02 November 2017 11:45

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag