Skolor får bidrag för positiva projekt

HÄSSLEHOLM. Läredaskolan är en av skolorna som får bidrag när Positiva Projekt valt ut de skolor som får ta del av projektet som ska ge en extra dimension till lärande och gemenskap bland eleverna.

Bakom satsningen står Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta och Sparbanksstiftelsen 1826. Tillsammans har stiftelserna nu beviljat bidrag till 75 projekt på skolor runt om i Skåne.

Stöd på 25 000 kronor går bland annat till Läredaskolan som gör en skidresa till Vallåsen möjlig. Hässleholms Kommun/Barn och utbildningsförvaltning får 11 000 kronor till projektet, Tillsammans - rör vi oss, vilket riktar sig till elever från förskolan upp till årskurs fem i Finja, Röke, Hörja och Västra Torup.

Totalt 15 000 kronor får årskurs F-6 på Läredaskolan, för att främja gemenskap genom hälsa och motion och Söderparkskolan får 15 000 kronor, vilket gör en resa till Skånes djurpark möjlig för eleverna i årskurs ett.

Thorén Framtid får 15352 kronor till att jobba vidare med ämnet, Vi i omvärlden, Sveriges djur och natur.

– Satsningar på barn och ungdomar är något vi prioriterar i vår stiftelseverksamhet. Det känns fantastiskt att kunna bidra till att så många projekt kan genomföras i skolorna. Här kan vi tillsammans med banken göra en verklig skillnad, säger Östen Gunnarsson, VD på Sparbanksstiftelsen 1826, Även två skolor i Osby kommun fick ta del av bidraget, Hasslarödsskolan i sitt arbete mot mobbing, samt Örkenedskolan för sitt fortsatta arbete av livsstilens betydelse för hälsan, miljön och samhället.

Publicerad 03 November 2017 08:00

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag

Indisk författare till Hässleholm

Janesh Vaidyas böcker har sålt i över 130000 exemplar bara i Sverige och har översatts till 6 språk och förra året lyssnade 4500 svenskar till Vaidyas föreläsning ‘Energize your life’ Den indiske författaren och ayurvedapraktikern föreläser på sin turné i år om vilka redskap vi ska använda oss av för att leva ett liv fyllt av energi.

– Jag har bjudit in honom till Hässleholm och det är fantastiskt att han kommer. Jag önskar att många får chansen att träffa och lyssna på honom, säger Heike Burenhult, arrangör och MediYogainstruktör i Hässleholm.

Den nya boken med titeln "Lev som du drömmer" är fylld med insikter och övningar för att kunna förstå sina tankar och känslor, allt för att man lättare ska kunna leva det liv du själv drömmer om.

– Janesh Vaidya är en oerhört populär föreläsare och bjuder som alltid på en blandning av allvar och skratt, aha-upplevelser i sina föreläsningar. Hans intäkter används delvis för att bjuda in en deltagare i varje stad till hans retreat i Kerala. En oförglömlig upplevelse med ayurvedisk mat, behandlingar och eget yogaprogram, berättar Heike Burenhult.

Den 22 oktober kommer han även till Kristianstad för en föreläsning.