Bygget skapar problem för handlare

HÄSSLEHOLM. Den sista etappen av ombyggnaden på Första Avenyn och Järnvägsgatan påbörjades i slutet av augusti och har gått långsamt framåt. Vilket påverkat verksamheterna i området, inte minst Pressbyrån, som tvingats hålla sin huvudentré stängd i väntan på en ny trappa.

– Ja, vi har märkt av en markant skillnad i kundtillströmning och tvingats skära ner på personal på grund av det här. Vi kan inte heller ta emot leveranser som tidigare då vi måste gå och möta dem. Vilket i sin tur kräver att vi är bemannade med två personer för att en ska kunna gå ifrån, säger Robert Pettersson, Pressbyrån i Hässleholm.

Enligt Robert Pettersson har bygget av just trappan stått still i flera veckor och den uteservering som ska följa längs Stationsbyggnaden har inte påbörjats ännu.

– VI har fått information om att allt ska stå klart den 15 november men det är jag väldigt tveksam till. Området och det nya torget kommer helt säkert att bli väldigt bra när det står klart. Men att det ska ta såhär lång tid påverkar alla.

Enligt Mats Olsson, projektchef Hässleholms kommun så ska trappa och uteplats vara klart lagom till första advent och gatan beräknas öppna upp för busstrafik i mitten av december.

Anledningen till att bygget dragit ut på tiden är enligt Mats Olsson bland annat på grund av oförutsedda hinder i form av befintliga kablagelägen i mark samt bygglovshantering av uteplats och trappa.

Stationsbyggnaden som är q-märkt och kulturhistoriskt värdefull gör att ändringar inte får förvanska byggnaden. Bygglov för att bygga uteplats och trappa ligger dock klart sedan oktober och kan nu börja byggas.

Publicerad 06 November 2017 10:00

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag