Tillfälliga anställningar ska leda till fast jobb

HÄSSLEHOLM. Sedan i våras har Hässleholms kommun haft fokus på en rad arbetsmarknadspolitiska insatser. Sedan augusti finns nu också Elaine S Fribyter på plats för att samordna de anställningar man nu erbjuder åt bland annat långtidsarbetslösa ungdomar, människor med funktionshinder och nyanlända.

– Vi tar nu också detta ett steg längre och fokuserar på att de som kommer ut i en arbetsmarknadspolitisk insats inte kommer tillbaka till en arbetslöshet utan får fortsatt stöd ut i arbetslivet, menar Jörgen Bergvall, verksamhetschef Arbetsmarknadsenheten Hässleholms kommun.

Enligt Elaine S Fribyter så är målet att de som just nu jobbar tillfälligt inom kommunen genom någon av de arbetsåtgärder som finns så ska sju av tio få en permanent lösning.

– Vi ser på sikt att det kommer att vara brist på personal inom kommunen på flera orter, därför gäller det också för oss att fånga upp rätt människor och rätt kompetens. Samtidigt som unga och långtidsarbetslösa också får en chans att testa på de yrken som finns inom de kommunala verksamheterna, säger Elaine S Fribyter.

Hennes fokus blir också att informera de chefer och arbetsgivare som tar emot de personer som innefattas av arbetspolitiska anställningar hur det fungerar och finnas där som stöd och en kontakt mellan de led som är involverade.

Tidigare har man själv kunnat söka upp den verksamhet man varit intresserad av att göra praktik på eller liknande. Men numera går alla arbetsmarknadsanställningar inom kommunen via Elaine S Fribyter.

– Det gör att vi får en bättre överblick och kan följa upp varje person på ett helt annat sätt och kan på så sätt minska arbetslösheten i kommunen.

Publicerad 09 November 2017 09:00

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag