Hårt tryck på bostadsmarknaden

HÄSSLEHOLM. På många orter har bostadsrättspriserna de senaste månaderna stagnerat. I Skåne går det dock fortfarande uppåt prismässigt. I Hässleholm visar de senaste siffrorna att kommunen haft en svagare prisutveckling det senaste halvåret jämfört med övriga Skåne men har ändå ökat sitt kvardatmeterpris från 9 974 kronor till 10 634 kronor per kvadratmeter de senaste sex månaderna.

Johan Nilsson på Fastighetsbyrån i Hässleholm tror att priserna i Hässleholm kommer att fortsätta att öka, dock i något långsammare takt än tidigare.

– Priserna i förhållande till många andra orter med samma möjlighet till pendling är fortfarande låga. Men de kommer att fortsätta uppåt, dock inte i samma takt som de senaste två åren. Läget, järnvägen och de goda kommunikationerna, samtidigt som priserna blivit ännu dyrare i Malmö och Lund gör att man kan tänka sig pendla en bit till jobbet.

Och man märker också att de som flyttar till Hässleholm i allt större utsträckning kommer söderifrån.

Totalt har det under perioden juli- september 2017 sålts 56 stycken bostadsrätter i kommunen vilket är en ökning med tolv bostadsrätter jämfört med samma period föregående år.

– Generellt har priserna varit låga i Hässleholm och det gör även att det funnits utrymme för en prisökning i den aspekten också, säger Lina Wretfors Friis på Husman Hagberg.

Även villamarknaden har varit stark de senaste två åren. Och Johan Nilsson tror att det priserna kommer att fortsätta öka även där, dock handlar det om cirka en eller två procent om året och inte som för något år sedan då priserna steg med upp emot femton procent på kort tid.

Även Lina Wretfors Friis på Husman Hagberg ser ljust på framtiden.

– Ja, vi ser ännu inga tecken på att priserna skulle falla eller att marknaden skulle stagnera. Vi har fått in ett nyproduktionsprojekt som vi hoppas ska kunna hjälpa några stycken att byta bostad under 2018-2019. Det gäller marklägenheter vilket vi länge sett att det finns en brist på.

Publicerad 14 November 2017 12:00

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag