Hässleholm kan bli årets återvinningskommun

HÄSSLEHOLM. Den 25 januari avgörs det vem som blir årets återvinningskommun. Bland de nominerade kommunerna finns Hässleholm, som gör upp om titeln i konkurrens med Lunds kommun och Borlänge kommun. Enligt Emma Krantz, Kommunikatör, Hässleholm Miljö AB ser man positivt på invånarnas återvinning som blir allt bättre och som bidrar till nya förpackningar och material.

Hur har man arbetat lokalt för att bli en bra återvinningskommun?

– Hässleholms kommun har på ett målmedvetet sätt förändrat sin fastighetsnära insamling vilket fått som resultat att de insamlade mängderna ökat, samtidigt som andelen förpackningar och tidningar i restavfallet minskat. Kommunen driver också ett uppmärksammat utbildningsprogram för skolor och förskolor med mycket populära "sopsamlarmonster".

Vad skulle ett sådant här pris innebära för Hässleholms kommun?

– Det skulle framförallt vara en stor ära att vinna priset och ett kvitto på att det vi gör i Hässleholms kommun är bra, både vårt arbete på Hässleholm Miljö men även det arbete som invånarna gör. Jag ser även att det skulle stärka vårt varumärke och Hässleholm som miljökommun.

Motiveringen för Hässleholms kommun lyder:

Hässleholms kommun har på ett målmedvetet sätt förändrat sin fastighetsnära insamling vilket fått som resultat att de insamlade mängderna ökat, samtidigt som andelen förpackningar och tidningar i restavfallet minskat. Kommunen driver också ett uppmärksammat utbildningsprogram för skolor och förskolor med mycket populära "sopsamlarmonster".

Publicerad 14 December 2017 16:00

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag

Indisk författare till Hässleholm

Janesh Vaidyas böcker har sålt i över 130000 exemplar bara i Sverige och har översatts till 6 språk och förra året lyssnade 4500 svenskar till Vaidyas föreläsning ‘Energize your life’ Den indiske författaren och ayurvedapraktikern föreläser på sin turné i år om vilka redskap vi ska använda oss av för att leva ett liv fyllt av energi.

– Jag har bjudit in honom till Hässleholm och det är fantastiskt att han kommer. Jag önskar att många får chansen att träffa och lyssna på honom, säger Heike Burenhult, arrangör och MediYogainstruktör i Hässleholm.

Den nya boken med titeln "Lev som du drömmer" är fylld med insikter och övningar för att kunna förstå sina tankar och känslor, allt för att man lättare ska kunna leva det liv du själv drömmer om.

– Janesh Vaidya är en oerhört populär föreläsare och bjuder som alltid på en blandning av allvar och skratt, aha-upplevelser i sina föreläsningar. Hans intäkter används delvis för att bjuda in en deltagare i varje stad till hans retreat i Kerala. En oförglömlig upplevelse med ayurvedisk mat, behandlingar och eget yogaprogram, berättar Heike Burenhult.

Den 22 oktober kommer han även till Kristianstad för en föreläsning.