Allt du behöver veta om pop

HÄSSLEHOLM.

Artistbilder du inte visste fanns, tracks, tio i topp, Eurovision. Ja, det är ett axplock av vad publiken får ta del av när Musikteatern gästar Kulturhuset den 30 januari.

Hässleholms teaterförening hoppas pigga upp i vintermörkret när de i slutet av januari presenterar föreställningen, Allt du behöver veta om pop med Musikteatern. För föreställningen står gänget bakom den hyllade radioserien Pop och politik och i vårens show presenterar man inte bara musik från Sverige och hur låtarna kom till utan också fantastiska fakta och roliga exempel på ett Sverige i förändring.

– Vi går inför varje säsong igenom både Riksteatern och de fria teatrarna för att se hur deras utbud ser ut. Hässleholmspubliken brukar uppskatta denna typen av arrangemang med musikinnehåll. Denna showen hardessutom en stor bredd och mycket igenkänning som vi tror passar en bred målgrupp, säger Lars G Ruhr ordförande, Hässleholms teaterförening.

Under kvällen utlovas också historian om vilka musikprogram som en gång i tiden utformade folkhemmet, och sanningen om låtar du hört tusen gånger men inte vet så mycket om.

– Vi förväntar oss en trivsam kväll med bra musik och roliga historier.

Publicerad 12 January 2018 08:30

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag

Indisk författare till Hässleholm

Janesh Vaidyas böcker har sålt i över 130000 exemplar bara i Sverige och har översatts till 6 språk och förra året lyssnade 4500 svenskar till Vaidyas föreläsning ‘Energize your life’ Den indiske författaren och ayurvedapraktikern föreläser på sin turné i år om vilka redskap vi ska använda oss av för att leva ett liv fyllt av energi.

– Jag har bjudit in honom till Hässleholm och det är fantastiskt att han kommer. Jag önskar att många får chansen att träffa och lyssna på honom, säger Heike Burenhult, arrangör och MediYogainstruktör i Hässleholm.

Den nya boken med titeln "Lev som du drömmer" är fylld med insikter och övningar för att kunna förstå sina tankar och känslor, allt för att man lättare ska kunna leva det liv du själv drömmer om.

– Janesh Vaidya är en oerhört populär föreläsare och bjuder som alltid på en blandning av allvar och skratt, aha-upplevelser i sina föreläsningar. Hans intäkter används delvis för att bjuda in en deltagare i varje stad till hans retreat i Kerala. En oförglömlig upplevelse med ayurvedisk mat, behandlingar och eget yogaprogram, berättar Heike Burenhult.

Den 22 oktober kommer han även till Kristianstad för en föreläsning.