Vannaröds slott får bidrag

VANNARÖD. Sösdalaortens bygdegårdsförening som ansvarar för Vannaröds slott har sökt bidrag från Hässleholms kommun för uteblivna intäkter från restauratören samt investering i en ny ugn och en ny gräsklippare. Föreningen framhåller också att det är ett stort ekonomiskt ansvar att underhålla ett slott med tillhörande park och övriga grönområden som är tillgängliga för allmänheten. Önskan från föreningen är ett engångsbidrag på 80 000 kronor..

Bygdegårdesföreningen har sedan innan ett årsanslag på 33 000 kronor, ett särskilt anslag på 20 000 kronor och ett skötselbidrag till parken på 35 000 kronor.

KSAU har beslutat att bevilja Sösdalaortens bygdegårdsförening ett engångsbidrag på 80 000 kronor.

Publicerad 13 January 2018 00:00

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag

Indisk författare till Hässleholm

Janesh Vaidyas böcker har sålt i över 130000 exemplar bara i Sverige och har översatts till 6 språk och förra året lyssnade 4500 svenskar till Vaidyas föreläsning ‘Energize your life’ Den indiske författaren och ayurvedapraktikern föreläser på sin turné i år om vilka redskap vi ska använda oss av för att leva ett liv fyllt av energi.

– Jag har bjudit in honom till Hässleholm och det är fantastiskt att han kommer. Jag önskar att många får chansen att träffa och lyssna på honom, säger Heike Burenhult, arrangör och MediYogainstruktör i Hässleholm.

Den nya boken med titeln "Lev som du drömmer" är fylld med insikter och övningar för att kunna förstå sina tankar och känslor, allt för att man lättare ska kunna leva det liv du själv drömmer om.

– Janesh Vaidya är en oerhört populär föreläsare och bjuder som alltid på en blandning av allvar och skratt, aha-upplevelser i sina föreläsningar. Hans intäkter används delvis för att bjuda in en deltagare i varje stad till hans retreat i Kerala. En oförglömlig upplevelse med ayurvedisk mat, behandlingar och eget yogaprogram, berättar Heike Burenhult.

Den 22 oktober kommer han även till Kristianstad för en föreläsning.