Åtta av tio utbildningar beviljade på Yrkeshögskolan

Paola Nordgren paola.nordgren@lokaltidningen.se

HÄSSLEHOLM. Myndigheten för yrkeshögskolan har beviljat åtta av tio utbildningar för höstterminen på Yrkeshögskolan Syd i Hässleholm. För Yrkeshögskolan Syd innebär årets besked en beviljandegrad på 80 procent, vilket är betydligt högre än vanligt, då beviljandegraden i hela landet ligger på strax över 40 procent.

– Jag måste erkänna att beskedet inte riktigt sjunkit in ännu, men jag är oerhört glad och lättad – detta är precis vad vi har jobbat för! Vi vet att de som går våra utbildningar är eftertraktade på arbetsmarknaden och nio av tio av våra elever har jobb direkt efter examen. Nu kan vi ge ännu fler möjlighet att växa, både studerande och företag, säger Tony Helm, rektor Yrkeshögskolan Syd i Hässleholm i ett pressmeddelande.

De utbildningar som beviljades var tågtekniker, elingenjör/elkonstruktör, elkraftsingenjör – projektering och beredning, entreprenör elinstallation – auktoriserad elinstallatör, automationsingenjör, anläggningsingenjör produktionsledning, byggnadsingenjör produktionsledning samt entreprenadsingenjör – bygg och anläggning. Utbildningarna arbetsledare anläggning och produktionsledare husbyggnad beviljades dock inte.

Enligt kommunstyrelsens ordförande Pär Palmgren (M) är det ett glädjande besked både för Hässleholm och övriga regionen. Han menar att utbildningarna ses som en viktig resurs för att tillgodose företagarnas kompetensbehov vilket i sin tur är nödvändigt för en positiv tillväxt

Publicerad 29 January 2018 18:00

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag