Nordman på halvakustisk turné

HÄSSLEHOLM. Det väntar både hits och mer okända låtar när Nordman ger sig ut på turnén, Dag och natt tillsammans med Mats Wester på nyckelharpa, Dani Strömbäck på piano och Claudia Müller på flöjt.

– Vi gjorde en liknande turné för ett par år sedan och det blev så lyckat och kändes så bra så nu kände vi att det var dags att köra fortsättningen, berättar Håkan Hemlin.

Musikproducerandet är i allara högsta grad aktivt, Mats Wester och Håkan Hemlin skriver det mesta tillsammans och den senaste plattan, Patina hänger ihop med turnén man just nu är ute på. En ny platta är på gång och Håkan Hemlin har hittat glädjen i musiken igen men man har valt att inte stressa fram den slutgiltiga versionen av nästa platta.

– Det har aldrig varit så roligt med musik som det är just nu. Det har alltid varit roligt men nu är det extra kul. Jag har börjat spela gitarr hemma, så jag kan spela och sjunga även när vi inte jobbar, berättar Håkan Hemlin.

Vårens konsert är i allra högsta grad personlig och det akustiska och avskalade har fått ta plats på ett helt nytt sätt.

– Vi gjorde akustiska versioner av en rad gamla låtar samt några nya, för att testa hur låtarna funkar i lite mer avskalade versioner. På något sätt kommer texterna fram och får en tydligare mening med de här arren, vilket blev plattan Patina. Men vi har också de bästa musikerna. Dani som spelar piano är en magiskt bra pianist och tolkar våra låtar helt fantastiskt. Till det har vi även Claudia Müller på flöjt som varit med oss från början, hon är en stor del av vårt sound och det märks även i de här avskalade versionerna, berättar Håkan Hemlin.

Vad kommer publiken att få se och höra under vårens konserter?

– Vi har ju en ganska stor och bred repertoar och det är många bra låtar som hamnat i skuggan av våra hits. Så vi kommer bjuda på en blandning av kända låtar och andra lite mindre kända låtar som ligger oss varmt om hjärtat. Mellan låtarna berättar vi om saker som vi varit med om, både roliga och jobbiga saker. Vi vill ge publiken en mer personlig bild av vilka vi är och vad vi gått igenom.

För några år sedan gjorde du även en föreställning om ADHD och missbruk, är det något du fortsatt med?

Jag gjorde en föreställning med Jakob Gordin, som var en gammal kompis och musiker från Gävle. Det kändes som en bra grej att få dela med sig av hur det kan vara att leva med ADHD och allt som det kan föra med sig, jag lärde mig ganska mycket om mig själv genom det projektet. Jakob gick tyvärr bort förra året. Jag har planer på nya föreställningar med samma tema, men det är inget bestämt ännu.

Publicerad 31 January 2018 06:00

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag