Stort jobb för Åhus beachhandboll festival väntar för UF-företag

KRISTIANSTAD/HÄSSLEHOLM. Linnea Gadd, Johanna Olandersson, Li Persson och Nadja Olsson från Hässleholm går alla på PLusgymnasiet i Kristianstad. Deras UF-projekt har redan gett dem flera riktiga filmjobb och målet är att få företaget att växa ytterligare.

–Ja, det är väldigt roligt att det går så bra. Men vi gör det här med full fokus och har som mål att göra ett proffsigt jobb så att vi kan fortsätta driva företaget även efter gymnasiet, säger Nadja Olsson.

Alla fyra hade filmandet som intresse sedan tidigare, så att det blev inom film som de startade sitt UF-företag, JNLFILM kändes självklart.

Och jobben har trillat in, bland annat fick de i fjol chansen att göra en marknadsföringsfilm för Åhus beachsoccer festival. Filmen blev så uppskattad att de nu fått jobbet att göra en liknande film för Åhus beachhandboll festival och Åhus Live i sommar.

– Det var väldigt kul att ett så stort företag tyckte om det vi gjorde. Och att få förtroende att göra jobbet även i sommar känns väldigt bra, säger Linnea Gadd.

De har valt att dela upp företagsansvaret, vad gäller ekonomi, marknadsföring och kundkontakt men film och klippning gör de tillsammans.

–Filmandet är egentligen det lilla i vårt arbete, Det som tar tid är redigering och att hitta kunder. Men vi har en del jobb inbokade i vår, bland annat bröllop och eventuellt en musikvideo. Det blir en stor variation på uppdragen, vilket gör att jobbet aldrig är sig likt och är en stor anledning till att det är så roligt, säger Li Persson.

Förutom att driva företaget vidare även efter avslutat projektarbete så är målet också att vinna årets UF-företag.

– Vi tror på det vi gör, och att vi växer hela tiden visar att vi är på rätt väg, säger Nadja Olsson.

Publicerad 02 February 2018 09:56

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag