Bk Ore arrangerar årets junior-SM

VINSLÖV. BK Ore i Vinslöv står i år som arrangörer när JSM äger rum den 17 mars. Och de har stora förhoppningar om att flera av medaljerna ska stanna på hemmaplan.

Två av klubbens juniorbrottare, Olivia Borgling och Anton Olsson tog nämligen brons på senior-SM för ett tag sedan. Man vann också Skåneserien senast, så chansen att ta hem ytterligare några medaljer ligger nära till hands.

– Ja, vi hoppas såklart att de ska ta medalj även på hemmaplan och vi har också flera andra duktiga brottare som vi vet har en chans att ta medalj på JSM, berättar Michael Olsson, ordförande BK Ore.

Anmälningarna har börjat att trilla in och totalt väntar runt 120 deltagare i åldrarna 17-20 år, till Vinslöv den 17 mars varav runt 10 deltagare kommer från hemmaklubben.

– Vi har en stark ungdomsverksamhet i föreningen och många bra och engagerade tränare, det ger i sin tur också bra brottare som håller hög klass och att de faktiskt har chans att visa upp sig på hemmaplan ger en extra kick.

Nytt för i år blir att JSM bara körs på en dag och inte två som tidigare, då man hoppas på det här sättet göra en mer effektiv tävling. Årets tävling blir också det tredje SM;et som arrangörer, senast var 2014.

– Ja, vi satsar på att komprimera tävlingen i år, vilket vi tror är bra för både utövare och arrangörer, man minskar också dötiden, vilket vi tror är positivt, säger Michael Olsson, som är glad att Svenska Brottningsförbundet sa ja till förslaget.

Publicerad 07 February 2018 09:09