OnQ gör konsert med Mats Ronander

HÄSSLEHOLM

. Hässleholmsbandet OnQ låg nere i många år men sedan två år tillbaka har bandet fått liv igen och jobbar nu dessutom på eget material. Och den 10 mars väntar konsert på Kulturhuset tillsammans med Mats Ronander.

Soulbandet OnQ som bildades för drygt 20 år sedan har sin bas i Hässleholm och deras unika blåsinslag gör att publiken minns det unika soundet.

– Ja, det har lite varit vår grej och något vi valt att hålla fast vid genom hela vår musikkarriär, berättar Henrik Henriksson, sångare och gitarrist i bandet.

Att de väckte liv i bandet igen för två år sedan berodde egentligen mycket på att man fick allt fler förfrågningar om en återförening och om spelningar.

– Vi hade sprungit på varandra i bandet lite då och då och själva pratat om att dra igång med musiken igen, så när vi fick de här förfrågningarna så gjorde vi det och sedan dess har vi kört på och har haft en rad spelningar, berättar Henrik Henriksson.

Spelningen på Kulturhuset 2016 gjorde att de även fick en förfrågan om att spela på Torsjö Live, vilket de tackade ja till och gjorde så bra ifrån sig att de dessutom fick komma tillbaka 2017 tillsammans med Sanne Salomonsson.

Den 10 mars är bandet tillbaka på Kulturhuset tillsammans med gästartisten Mats Ronander.

– Nu hoppas vi att vi säljer ut salongen och jag tror att vi är på god väg.Vi tycker att Mats Ronander passar in i vår musikstil så att få göra detta tillsammans med honom och kören Mixess ska bli väldigt roligt, Förutom Mats låtar så väntar en blandning av rock och soul och våra egna låtar som vi hoppas ska få ta ännu mer plats i framtiden, säger Henrik Henriksson.

Trummor- Jörgen Grahn

Basist- Leif Holmberg

Klaviatur- Mattias Wiik

Gitarrist- Ola Hjelm

Henrik Henriksson- sångare och gitarrist.

Peter Magnussson- Sax

Björn Svensson- Trumpet

Hubbe Holmberg- Trombon.

Publicerad 12 February 2018 19:00