Nytänkande utmärker Paul som bagare

HÄSSLEHOLM

. Hässleholmsbon Paul Florian Ficard är en av finalisterna som i år kan plocka hem titeln, Årets bagare i Göteborg den 13-15 mars.

Han beskriver sitt jobb mer som en livsstil än ett yrke och Paul Florian Ficard brinner verkligen för det han gör och plockar sin inspiration från flera håll, bland annat det franska och italienska köket. Han jobbar idag som bagerichef vid Björns konditori i Vellinge men är ursprungligen från Rumänien och det var också där han utbildade sig till bagare för 15 år sedan.

Hans bror och syster är också verksamma inom samma yrke och de bakar mycket tillsammans.

– Man kan göra så otroligt mycket inom bakningen, det är egentligen bara fantasin som sätter gränser.

Att utmana sig själv är enligt Paul Florian Ficard är en stor del av yrket och det var också en av anledingarna till att han sökte till Årets Bagare 2018. Tävlingen innebär också att det är första gången han tävlar i bakning, något han beskriver som fantastiskt kul men också overkligt.

– Konkurrensen i år är stenhård men jag tror på mig själv tränar massor och hoppas så klart på att gå långt i finalen. En vinst hade betytt så mycket, säger Paul Florian Ficard, finalist i Årets Bagare 2018.

Paul Florian Ficard favorit:

Hans favoritbakverk är en klassisk kardemummabulle, för vad är godare än en varm kardemummabulle med ett glas kall mjölk?

Publicerad 16 February 2018 08:59

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag