Lekoseum utvecklas som dragplåster

OSBY. Skånes Leader Ess har gett Stiftelsen Lekoseum i Osby 598.300 kronor i projektstöd för att utveckla besöksnäringen i Osby kommun. Förhoppningen är att kunna använda Lekoseum som dragplåster.

Projektet genomförs i samarbete med bland annat Osby kommun och representanter från 30 olika företagare i kommunen.

– Det här projektet ger ökade möjligheter att visa upp mer av allt det unika som finns inom besöksnäringen i Osby kommun och också få våra besökare att stanna längre och ta del av mer av det stora utbudet som finns här, säger projektledare Jan Åström i ett pressmeddelande.

Bland annat vill man, i anslutning till Lekoseum, skapa lokaler som kan användas för att visa upp sin besöksnäring med showrum där flera företag kan presentera och visa upp sina verksamheter.

En målsättning med projektet är att Lekoseum inom tio år ska fördubbla antalet besökare från cirka 50.000 till 100.000.

Men ser också ett behov av att satsa på kompetensutveckling och en del av projektstödet ska därför användas för studieresor och utbildning av personal.

Bidraget fastställs dock helt under mars månad. Även om Stiftelsen Lekoseum fått ett positivt förhandsbesked av Leader Skånes Ess, är det nämnligen Jordbruksverket som i mars tar det slutliga formella beslutet om projektstödet på 598.300 kronor.

Publicerad 20 February 2018 00:00

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag