Årets vårshow är snart i full gång

BJÄRNUM.

Årets vårshow, signerad Musikteaterskolan i Bjärnum är i full gång. Den 17 mars är det premiär och precis som vanligt väntar utdrag från en rad musikaler.

Musikteaterskolan i Bjärnum är inne på sitt 32;a år som skola och vårshowen har funnits med ungefär lika länge. En show som innebär slutprovet för årets elever på skolan och som visar vad de lärt sig under utbildningen. Och jämfört med höstens föreställning så är vårens show både längre och med betydligt mer arbete bakom produktionen.

– Ja, det är verkligen allt från teater, sång och dans till rekvisita och förberedelser och hur man sätter upp en show, berättar Per Kentner, kursansvarig Musikteaterskolan i Bjärnum.

Årets vårshow innebär precis som vanligt utdrag ur fyra stycken musikaler och årets stycken är plockade från Cats, Cabaret, Waitress och American Idiot med små utdrag från varje musikal med både sång, teater och dans.

– Dessutom kör vi precis som alltid med levande orkester, vilket vi tryckt hårt på även i år.

Eleverna är inte själva med och väljer ut musikalerna, utan får sin roll som en ren överraskning.

– Ja vi får hjälp att plocka fram vilka musikaler som passar för årets elever. Då vi gärna också vill ha fyra musikaler som spretar så att det finns något för alla samtidigt som de ska passa ihop och bli en bra föreställning tillsammans. Sedan sätter personalen ihop en bra föreställning och eleverna får besked om vilken roll de får.

Totalt spelas sju föreställningar, fram till och med den åttonde april då sista chansen att se årets vårshow spelas i Musikteaterskolans salong.

Publicerad 14 March 2018 11:00

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag