Snow I.U spelar på årets Snowfest men fungerar också som arrangörer för festivalen.

Snow I.U spelar på årets Snowfest men fungerar också som arrangörer för festivalen. Foto: Amanda Johannesen

Snowfest flyttar in på Farozon

HÄSSLEHOLM

. För tredje gången bjuder Hässleholmsbandet Snow I.U. in till Snowfest. Den 19 maj väntas scenen på Farozon intas av sex lokala band.

– Vårt mål är att få igång den lokala livescenen igen. Vi vet at det finns ett stort intresse för detta, det gäller bara att väcka liv i det intresset, säger Oliver "Snow" Badics arrangör för festivalen Snowfest och medlem i bandet Snow I.U.

Festivalen startade upp 2016 med två konserttillfällen för att sedan ha uppehåll under 2017. Men nu kör man igen och har som mål att göra en festival som är här för att stanna.

I år satsar man dessutom större än tidigare och flyttar evenemanget från Markan till Farozon.

– Ja, det blir en proffsigare scen och en möjlighet att ta in en större publik. Och banden kommer att få stå på samma scen som Iron Maidens sångare gjorde under sitt besök 2015. Det är lite högtidligt för våra band.

Arrangörerna har plockat ut banden med omsorg inför årets festival och enligt Oliver Badics är det så de vill ha det.

– Ja, man kan inte ansöka om att få spela utan vi väljer ut vilka banden blir och kontaktar dessa. Bland annat kommer Frontback som är aktuella för Sweden Rock och Helgeå -festivalen. De gjorde en succéspelning i Hässleholm för några år sedan och publiken har önskat att få se dem igen.

I år går Oliver Badics också in med privata pengar och ett personligt intresse för att få igång festivalen på nytt.

– Vi har som mål att gå runt i år och sedan växa med små steg för varje år. Men vi tror verkligen på det här och allmänheten har redan visat ett stort intresse.

Under kvällen kommer sex band inta scenen på Restaurang Farozon förutom Frontback väntar också Hässleholmsbandet Snow I.U, Chronophobia från Åstorp, punkbandet Herr Gårman från Kristianstad som släppte sitt debutalbum 2017 och Osbybandet Eldklöver som inspirerats en hel del från KENT. Wicked Wendy kommer också från Hässleholm och vann för inte så längesedan en omröstning om att få spela på sommarens rockfest i Kristianstad.

Publicerad 19 March 2018 14:30