Jennie Kåreblom från Åhus delar med sig av både sin hälsoresa och sina recept på instagram.

Jennie Kåreblom från Åhus delar med sig av både sin hälsoresa och sina recept på instagram. Foto: Paola Nordgren

Jennies viktresa tog fart på Instagram

Semesterbild blev droppen

ÅHUS.

I februari i fjol startade Åhustjejen Jennie Kåreblom sitt instagramkonto, vvmattraning, för att dela med sig av sin viktresa. Och på bara ett år har över 14 500 anslutit och följer och inspireras nu dagligen av Jennies recept och hennes kamp till ett hälsosammare liv.

Jennie Kåreblom bestämde sig under en semester 2017 att nu fick det vara bra. Kilona hade smugit sig på under många år och hon hade pendlat i vikt under åren. När hon väl bestämt sig för att gå ner i vikt gick hon alltid upp igen. Men den här gången bestämde sig Jennie för att det skulle hålla och att hon inte skulle misslyckas ännu en gång.

– Jag såg en bild vi tog under semestern och såg på mig själv med helt nya ögon. Men jag berättade inget för familjen utan bestämde mig bara att nu får det vara bra. Jag skulle hitta ett eget sätt att lyckas. Så från att ha testat allt från LCHF till soppdiet så bestämde jag mig för att göra min egen variant av viktväktarna.

Tidigare gånger hade Jennie fokuserat mycket på vad vågen visade men den här gången valde hon bort detta, slutade väga sig och mätte sig istället samtidigt som hon provade de kläderna hon hade som hon drömde om att komma i.

– Jag är en sådan människa som går all in när jag bestämt mig för något. Samtidigt var jag rädd att misslyckas igen. Men i en facebookgrupp jag gått med i så var det många som gillade mina recept som jag stod hemma och gjorde så efter att många pushat mig där så startade jag en sluten instagram för att kunna dela med mig av recepten. Samtidigt var det mest folk jag inte kände som följde mig vilket gjorde att jag kunde slappna av.

Antalet följare växte dock väldigt snabbt och idag har hon över 14.500 följare som alla ger henne positiv respons på den viktresa hon gjort och på de recept hon skapar.

– Ja, det är så overkligt att så många följer lilla mig. Jag är ju bara jag. Men det kommer nya följare varje dag och responsen har varit helt fantastiskt. Jag frågar mig ofta vad det beror på att så många vill följa det jag gör och många säger att det beror på att jag är personlig och ärlig i det jag lägger upp. Men jag har fortfarande svårt att ta in att det är så många som vill följa det jag gör. Samtidigt älskar jag det och är väldigt tacksam och det peppar mig också att fortsätta och att få stå hemma och skapa nya recept som jag sedan delar med mig av är något jag tycker är väldigt kul.

Boven i mycket av hennes tidigare viktpendlande berodde enligt Jennie på det sockerberoende hon hade tidigare. Godis och kakor var vardag och fanns i både väskor och skåp där hemma som hon gömde för övriga familjen. Något hon beskriver som ett beroende likt alkoholister eller narkomaner. Jakten på sockerkickar fanns alltid där.

– Ja, det har varit tufft att sluta med socker och godis men nu har jag hittat alternativ som fungerar för mig och jag får istället kickar av att jobba som instruktör på gymmet och att få inspirera andra istället för att kicka kroppen med socker. Och jag har verkligen bestämt mig för att inte trilla dit igen. All den positiva responsen jag får genom mina inlägg på instagram hjälper mig också att lyckas och efter mångas önskemål är jag i stort sett klar med en kokbok med alla mina recept. Nu väntar jag bara på att hitta ett förlag som vill trycka boken.

Idag mår Jennie bättre än någonsin och hennes nya liv tar upp mycket av hennes tid. Men det gnistrar i hennes ögon när hon pratar om sin nya hälsosamma livsstil, instagram och receptskapande.

– Jag trivs så otroligt bra idag och vill aldrig tillbaka till hur jag mådde innan. Kilona är inte så viktiga längre, det handlar om hur man mår och vad man själv kan göra för att må bra.

Publicerad 20 March 2018 00:00