Kvällens festligheter under eventet

Kvällens festligheter under eventet "Tyringe på fötter" innebär musik standup och dans. Foto: Paola Nordgren

Tyringedagarna ersätts med nytt evenemang

TYRINGE.

I många år har Partyfabriken i samarbete med Lions i Tyringe stått för underhållningen under sommarens Tyringedagarna. I år går man dock ifrån det konceptet för att hitta nya sätt att underhålla Tyringeborna.

–Vi har inte lagt ner Tyringedagarna, bara lagt det på is. Så ingen behöver vara orolig. Det kommer att bli festligheter även i sommar även om det i år blir i en ny tappning under namnet"Tyringe på fötter". Och Tyringedagarna är inte borta, de har bara tagit en paus tills vidare, säger Robert Huth, Lions Tyringe.

Tyringedagarna har blivit lite av en institution enligt Robert Huth och Tyringeborna har uttryckt sin oro både till Lions och på Facebook över att festen inte skulle bli av i år.

– Vi har varit väldigt nöjda med Partyfabriken som kört i många år. Men ibland behöver man testa ett nytt koncept och det gör vi i år. Vi har de senaste åren också flyttat runt evenemanget över hela sommaren för att se vad som passar bäst och därför kör vi i år redan den 1-2 juni.

Fredagen kommer att inledas med ett mellanstadiedisco för de yngre åldrarna och lördagsförmiddagen fortsätter sedan också med fokus på barnen.

– Ja, vi kommer att fokusera mycket på barnfamiljerna under lördagen, då vi bland annat kommer att bjuda på Algot &Vilgot på scen i Tyringehallen, något vi är väldigt glada för eftersom de är fullt upptagna och i princip fullbokade. På plats utanför hallen kommer vi också att ha hoppborgar, byns föreningar och Lions är på plats och presenterar sig på en minimässa, lastbilar samt elbilar kommer att visas och Farozon kommer att stå parkerade med sin foodtruck.

Kvällen går i dansens tecken och man hoppas att Tyringeborna kommer på fötter under kvällen. Då gästar dansbandet Voize från Ystad, Jessica Persson kommer att köra standup och Mi Trautman kommer att sjunga i Tyringehallen.

– Tyringeborna behöver inte oroa sig, det kommer att bli festligheter även i sommar. Tack vare de lokala föreningarnas hjälp kan vi erbjuda något nytt och överskotten vi får in kommer att gå tillbaka till föreningarna och till välgörenhet. Så länge Lions finns med som arrangörer så kommer vi att ha ett sommarevenemang i Tyringe, det lovar jag, säger Robert Huth.

Sparbanken Skånes utvecklingsstiftelse går i år också in med 30 000 kronor samt kompetens och marknadsföring.

– Vi har som mål att locka 300 personer till årets evenemang, då är vi nöjda men vi hoppas såklart på ännu fler. Biljetterna får kvällens evenemang är redan släppta och hela dagens aktiviteter är gratis. Och som sagt Tyringedagarna är bara pausade. Det är inte omöjligt att vi dammar av dessa om några år igen.

Publicerad 21 March 2018 11:30