Hässleholmsbon Bo Carlsson anser att man hade kunnat försköna de centrala delarna av staden.

Hässleholmsbon Bo Carlsson anser att man hade kunnat försköna de centrala delarna av staden. Foto: Privat

Hässleholms eventuella fulhet engagerar invånarna

Hässleholmsborna har engagerat sig på Lokaltidningens Facebooksida i frågan om Hässleholms hör till en av de fulaste städerna i landet eller inte. Åsikterna går isär men många är överens om att stadens skönhet hade kunnat vara bättre.

Hässleholmsbon Bo Carlsson flyttade till Hässleholm 1973 men reagerade när han läste om nomineringen och menar att Hässleholm inte är fulare än någon annan stad i Sverige med liknande struktur.

– Därmed inte sagt att det inte kan bli bättre och inte minst sagt smartare planerat. Stan känns otillgänglig och för utomstående är centrum närmast att likna vid en labyrint. Jag sa det för tjugo år sedan och jag säger det igen. Gräv ner järnvägen och bygg ovanpå - kosta vad det kosta vill, skriver Bo Carlsson.

Han säger dock också att det finns en del positivt med staden också.

– Hässleholm har ett fantastiskt centralt läge med 42 min till Malmö och knappt fyra timmar till Stockholm. Nära till både Kastrup och Köpenhamn. Det är också nära till naturen och i relation till stadens storlek finns det ett gott utbud av handel. Vi har ett fantastiskt kulturhus med mängder av arrangemang av hög kvalité varje år. Det finns många fler positiva sidor och när det gäller fulhet är ju smaken som bekant delad, säger Bo Carlsson.

Över 500 Hässleholmsbor har engagerat sig efter att ha läst om att Hässleholm skulle kunna bli framröstat till landets fulaste stad. Många håller med och ett fåtal tycker att det är helt fel

– Jag får en klump i magen varje gång jag måste byta tåg där, skriver en man och Hässleholm är en otroligt deprimerande stad, skriver en annan som samtidigt också anser att Karlshamn bör vara en kandidat till utmärkelsen.

En kvinna kommenterar nomineringen med att "Det är gött att vinna priser".

Om det blir en vinst eller inte i denna tävling återstår att se. Omröstningen pågår fram till och med den 21 oktober.

Publicerad 26 March 2018 12:43