Vittsjö skytteklubb siktar på att få klubben att växa

VITTSJÖ. Kristian Svensson är aktiv både i Falsterbonäsets pistolskytteklubb och Vittsjö skytteklubb. För att öka intresset för skyttet är målet framöver att bjuda in både andra föreningar och allmänheten till skjutbanan i Vittsjö.

– Vi vet att det är många andra aktiviteter som lockar. Utbudet av andra sporter är betydligt större i dag än vad det var när jag själv var liten. Samtidigt vill vi slå ett slag för skyttet som en väldigt bra sport och något som alla kan utöva, säger Kristian Svensson.

Det krävs inte bara fokus och att komma i rätt sinnesstämning. Kristian ser skyttet som både avkopplande och meditativt. Att dessutom få använda sig av den klassiska k-pisten i sporten, ser han som ren nostalgi. Och det är inte heller alla klubbar som kan erbjuda k-pistskytte då det inte är helt lätt att få tag i den gamla klassikern.

– Ja, det var lite den som lockade mig till Vittsjö. K-pisten görs inte längre men användes mycket förr i tiden inom det militära. Så de vapen vi köper in till klubben har några år på nacken. Man kan se den lite som en blandning mellan pistol och gevär och trots sin ålder så är den väldigt hållbar.

I klubben som har drygt 100 medlemmar finns inte bara möjligheten att skjuta k-pist utan även luftgevär, pistol, gevär och svartkrutsskytte.

Om några veckor väntas serien dra igång igen och då möter Vittsjö skytteklubb bland annat Hjärsås och Vinslöv och i sommar har Kristian Svensson ett SM-guld i lag att försvara på Gotland.

– Den 8,e april hade vi också Falsterbonäsets pistolskytteklubb på besök och vi planerar nu för ett öppet hus där allmänheten får komma och prova på. Förhoppningen är att fler ska få upp ögonen för sporten och att vi kan få ännu fler att inse hur roligt det faktiskt är, säger Kristian Svensson.

Publicerad 05 April 2018 00:00