Ingenting är omöjligt enligt Jeanette

HÄSSLEHOLM.

Jeanette Höglund startade för några år sedan organisationen VidDinSida, för äldre hemlösa i Stockholm. Den 28-29 april kommer hon till Hässleholm för att berätta om sitt arbete.

Föreningen Hemlös i Hässleholm, Vuxna För Trygga Tjejer och Nykterhetsrörelsens Bildnings verksamhet har bjudit in Jeanette Höglund för att ge Hässleholmarna en chans att få höra mer om hennes arbete för hemlösa. Hon är inte bara känd för att ha startat organisationen VidDinSida i Stockholm utan syns också i tv-programmet, Tunnelbanan på Kanal 5.

– Ja, hon kommer ner för att berätta om hur hon startade sin organisation för hemlösa. Jeanette kommer även att berätta om hur det är att ha ett filmteam bakom sig på jobbet i tunnelbanan. Detta arrangemang gör Jeanette som har ett hjärta av guld, för att lyfta de hemlösa i Hässleholm och deras situation, berättar Ingela Hansson, som är en av arrangörerna.

– Jag, såg i mitt arbete som ordningsvakt många äldre hemlösa som rörde sig ute på gatorna och i tunnelbanan. Ingen lägger märke till de här människorna men när jag startade detta 2016 insåg jag hur många det är som faktiskt vill hjälpa till. Projektet har dessutom fått både politiker och medier att vakna och jag hoppas att detta ska göra skillnad, säger Jeanette Höglund.

Hon har följt HIH och deras arbete i Hässleholm en tid men också projektet, Vuxna För Trygga Tjejer som verkar för att tjejer ska känna sig tryggare när de rör sig utomhus och kände att hon gärna ville besöka Hässleholm och verksamheterna och passar då också på att hålla två föreläsningar.

–Det är ett otroligt viktigt arbete och jag värnar om ungdomarna också. Att bara vara på plats och visa upp sig, peppa och berätta om att det inte krävs att man är någon Hulken för att lyckas tror jag kan ge många en tanke, berättar Jeanette Höglund.

Sedan Jeanette Höglund dök upp i tv-rutan är det också många som har frågor om livet som ordningsvakt vilket hon också kommer att ta upp under föreläsningarna.

– Det är viktigt att vi peppar varandra i den här branschen. Många tänker att som tjej kan man inte vara ordningsvakt men det kan man absolut. Jag hoppas kunna förmedla och skapa ett bättre självförtroende i bland tjejer särskilt. Och få dem att inse att de kan mer än de tror.

Publicerad 06 April 2018 11:30