Svårt att hålla verksamheter levande i Tyringe

TYRINGE.

I slutet av mars stängde Fonus igen sin verksamhet på Torggatan i Tyringe. Vilket har fått Tyringeborna att reagera på Tyringes lokala Facebooksida och undrar om byn är på väg att dö ut.

Peter Göransson, marknadschef på Fonus anser att de gjort den bedömningen att de kan hjälpa kunderna i Tyringe från sina kontor i Kristianstad och Hässleholm på ett bra sätt trots avsaknaden av lokalt kontor.

– Ja, vi har gjort den bedömningen att vi kan hjälpa kunderna på bästa sätt ändå från våra närliggande kontor, säger Peter Göransson.

Enligt företagen runtomkring tycker man det är tråkigt att Fonus valt att lägga ner i byn.

– Ja, det är inte bra när företag väljer att stänga ner. Det är viktigt att vi håller liv i byn och att det är liv och rörelse, säger Kerstin Svensson, som jobbar på ett företag som huserar på samma gata.

Hon vet att det är många Tyringebor som numera väljer att köra till Hässleholm när de har ärende just på grund av det lilla utbudet som finns i Tyringe.

Vid årsskiftet lade Handelsbanken ner sin verksamhet i Tyringe och i slutet av mars stängde Fonus igen.

– Vi har dock några nya aktörer som kommit in och det är väldigt kul. Ett italiensk café öppnade för ett tag sedan och vid sidan av Fonus finns sedan en tid tillbaka en nagelsalong. Och i hörnet av torget har en datorbutik precis öppnat upp, berättar Kerstin Svensson.

Esam Kreet som äger datorbutiken bor själv i Tyringe och ville testa att driva butiken i byn men ser redan att kundunderlaget är för litet.

– Jag tror det blir att jag flyttar butiken till Hässleholm, jag letar en bra lokal där så vi får se. Jag var rädd för att det inte skulle fungera här men jag ville ändå ge det en chans. Troligtvis öppnar jag en ny verksamhet i lokalerna här i Tyringe som kanske passar bättre här, säger Esam Kreet.

Publicerad 12 April 2018 10:00

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag