Den lilla krogen toppar Tripadvisors lista

"Vi är helt chockade"

HÄSSLEHOLM

. Café Naomi i Hässleholm toppar just nu Tripadvisors lista för bästa restaurang i Skåne och slår både toppkrogar och Whiteguiderestauranger om restauranggästerna får välja.

– Ja, det är faktiskt lite overkligt. Vi är helt chockade och otroligt glada. Detta är det bästa betyget vi kan få, att det är våra gäster som ger oss ett bra betyg, säger Hamzeh Hassoun som äger restaurangen tillsammans med sin bror, Ali Hassoun.

De har följt statistiken på nätet och sett att topprestaurangerna i stort sett alltid toppar listorna.

– Det är ganska fantastiskt att en liten restaurang i Hässleholm lyckas slå sig in där bland toppkrogarna. Det visar att det inte behöver vara den dyraste maten som går hem hos gästerna. Vårt fokus ligger på att laga mat med bra råvaror och med stort fokus på att ha en service som sticker ut.

Hamzeh och Ali Hassoun öppnade restaurangen för snart två år sedan för att introducera sin mammas mat för allmänheten men också för att göra något samtidigt som de båda studerade.

– Vi trodde aldrig att det skulle tas emot såhär positivt som det gjorts men det är otroligt roligt att vi fått den responsen som vi fått. Vi har pratat mycket med personalen om service och bemötande och att vi hittat precis rätt personal har varit väldigt viktigt för oss.

Nu arbetar Hamzeh som järnvägsingenjör och hans bror på stadsbyggnadskontoret i Hässleholm. Restaurangen har de dock inga planer på att göra sig av med.

– Nej, restaurangen har blivit som en familj och det är så otroligt roligt, alla hjälps åt med allt och vi är där så mycket vi hinner. Den går inte att släppa. Samtidigt sätter ju det här omdömet lite press på oss. Det gör att vi vill prestera lika bra i framtiden också, säger Hamzeh Hassoun.

Publicerad 17 April 2018 00:00

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag