Sveriges mest sökta högskola finns i Kristianstad

KRISTIANSTAD. Högskolan Kristianstad fortsätter att ligga i topp när det gäller antalet ansökningar Detta trots att antalet anmälningarna nationellt minskar till Sveriges högskolor och universitet. Men när riket backar med två procent så minskar anmälningarna med endast en procent för Högskolan Kristianstad.

Trots detta avancerar Högskolan Kristianstad till landets sjunde mest sökta lärosäte, och är fortsatt Sveriges mest sökta högskola.

Till Högskolan Kristianstad sökte 40 566 individer höstens program och kurser,jämfört med förra årets anmälningar som låg på 41 029.

– Det är glädjande att vi behåller positionen som Sveriges mest sökta högskola och åter hamnar över 40 000 sökande, och speciellt att de som söker till oss i första hand ökar när det minskar i landet totalt sett. Det är bra siffror i en högkonjunktur. Att vi minskat något var väntar eftersom vi erbjuder färre utbildningar inför denna höst. Vi uppdaterar och anpassar utbudet inför varje termin, bland annat för att möta arbetsmarknadens behov. En procents minskning är drygt 400 individer färre, men samtidigt har vi fler sökande per plats, säger Håkan Pihl, rektor vid Högskolan Kristianstad i ett pressmeddelande.

De program som söks mest är fortfarande Beteendevetenskapliga programmet som lockade 3 989 sökande till de 60 platserna. Även Sjuksköterskeprogrammet, Digital design, Förskollärarutbildningen, Ekonomprogrammen, Personal- och arbetslivsprogrammet, och Tandhygienistprogrammet är populära bland de sökande.

Publicerad 18 April 2018 11:01

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag