Vårkonserter med kyrklig känsla

KRISTIANSTAD

. För sjätte året i rad ger sig Helene Persson och Glenn Wish ut på en skånsk vårturné och bjuder på allt från schlager till country.

Duon Helene och Glenn har gjort allt från julshower till krogkonserter men 2013 valde de att ha premiär för sin egen vårkonsert och sedan dess har kyrkorna i Skåne fått ta emot paret som precis som de flesta andra längtar efter den ljusare årstiden.

– Ja, varför göra som alla andra och köra en julturné? Vi kände själva att vi ville möta våren med vår publik tillsammans med den musik vi tycker om och tänkte att det skulle vara en häftig känsla. Och vi fick rätt, säger Glenn Wish.

Under årets vårkonserter väntar likt tidigare en blandning av, Elvis och Helene & Gänget.

– Men vi blandar alltid in våra egna favoriter i form av schlager, country, mycket duettsång och sedan uppträder Helenes dotter Linnea med en låt själv plus att hon och Helene sjunger tillsammans för första gången tror jag faktiskt att det är. Sedan kommer jag att ge min hyllning till Sven-Eric Magnusson. också, berättar Glenn Wish.

Vad är det med kyrkor som gör dessa till ett bra konsertrum?

– Klangen i rummet och den energi och känsla som finns i en kyrka. Det räcker med att du stiger innanför dörren så ändras hela ditt sinne. Och att få sprida kärlek, musik och energi i det rummet och dessutom få busa till det är häftigt. Det är också lite högtidligt och man kommer väldigt nära sin publik. Vi tar alla hand innan de lämnar kyrkan till exempel.

Ni har också kört två omgångar med söndagsunderhållning på Södra Kasern, finns det en ny omgång planerad?

– Nej, vi har pausat lyxkryzzaren och båten står intill kaj och väntar snällt. Kanske till hösten men just nu finns där inte utrymme. Men oj, så kul det var. Vi spelar dock en hel del i sommar. Hos Danne Stråhed vid Tydingesjön den 1 juli. Och när Rickarums Byateater jubilerar är vi med och underhåller. Till hösten har vi mycket på gång men det blir offentligt först i juli/augusti.

Publicerad 18 April 2018 00:00

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag