Årets summercamp börjar fyllas på

HÄSSLEHOLM.

Efter vinterns oklara besked om Summercampens vara eller inte vara, börjar nu platserna att fyllas på och Sara Nilsson på Mötesplats Ljungdala är glad att även deltagarna nu börjar förstå att lägret faktiskt blir av.

– Ja, det har varit lite segt med anmälningarna i inledningen men nu har det börjat fyllas på. När vi var ute i skolorna och informerade så var det många som fortfarande förstått det som att lägret inte blev av. Och för att nå ut med rätt information till alla så har vi fått skicka ut informationsblad till skolor dit den senaste informationen inte nått. Så nu börjar det äntligen trilla in ansökningar, berättar Sara Nilsson som är glad att politikerna gick in med pengar så att lägret kunde arrangeras även i år.

Även föreningarna är positiva till att lägret arrangeras då man anser att veckan som är full med aktiviteter inte bara är en roligt och lärorik vecka för barnen utan också ett bra sätt för föreningarna att visa upp sina verksamheter.

– Det brukar vara först till kvarn bland föreningarna men eftersom vi kunde börja jobba med lägret väldigt sent i år jämfört med tidigare år så har de flesta föreningar från i fjol fått vara med i år och de som inte har möjlighet med såhär kort varsel har vi fått byta ut. Och det viktigaste i år precis som tidigare år är att vi har en stor spridning och variation på utbudet, säger Sara Nilsson.

I år väntar sporter som tennis och bangolf men också klassiker som fotboll och handboll men också parkour. I fjol var amerikansk fotboll en stor favorit men det återstår att se vilken av aktiviteterna som blir årets favorit.

– Det här lägret som arrangeras både i Hässleholm, Vinslöv och Sösdala är verkligen en höjdpunkt under sommaren för många barn. Här får de en chans att röra på sig och träffa nya vänner istället för att kanske bara sitta hemma. Sommarlovet kan vara långt för många och de barn vi redan pratat med är verkligen sugna och längtar till vecka 25.

Lägret ger inte bara aktiviteter för barnen i årskurs två till sju utan ger också de något äldre ungdomarna chansen till sommarjobb som gruppledare.

– Ja, vi tycker alla som är delaktiga i lägret att denna veckan är väldigt rolig och det är många som vill jobba just denna veckan. Att vi nu fick 400 000 för att kunna förverkliga årets läger gör mig personligen otroligt glad. Detta är inget läger vi går med vinst på och skulle det bli någon krona över så går det tillbaka till de 16 föreningar som står för årets aktiviteter.

Sista chansen att anmäla sig är den 22 april och det kan man göra via Hässleholms kommuns hemsida.

Publicerad 23 April 2018 16:00