Jennie gör egen kokbok

ÅHUS.

Jennie Kåreblom från Åhus har alltid älskat att laga mat och skapa nya recept. Efter att människor på nätet börjat efterfråga en kokbok med hennes recept så förverkligar hon nu en hemlig dröm om att få dela med sig av recepten i bokform.

– Jag började för något år sedan dela med mig av mina recept på en Facebooksida och förstod ganska snabbt att folk faktiskt uppskattade dem. En dag var det en för mig okänd kvinna som skrev på sidan och frågade om någon hade velat att jag gjorde en kokbok med mina recept. Inlägget fick över 2000 underskrifter och det var då jag började fundera på att förverkliga en kokbok, som jag själv gått och drömt om att göra men tänkt skulle vara omöjligt.

Sedan hon också började dela med sig av sina recept på Instagram har hon fått över 16 000 följare på vvmattraning, som varje dag uppskattar hennes recept och som också följer hennes viktresa mot ett hälsosamt liv som Lokaltidningen skrivit om tidigare.

– Det har börjat komma fram människor på stan, när jag är ute och går och på gymmet, som berättar hur de använder recepten och att de också gjort skillnad. Vilket gör mig fantastiskt glad. Det är nästan lite overkligt men så roligt att det jag gör uppskattas. Jag står hemma och gör min grej för att jag älskar det, ändå påverkar jag väldigt många människor, vilket är helt galet men så otroligt roligt. Jag har alltid lagt ner både hjärta och själ i min mat.

I boken som snart går till tryck så kommer Jennie Kåreblom att blanda sina egna recept med tips men också med personliga historier. För den som vill köpa boken så gäller förbeställning på Jennies hemsida.

– Det kommer att blir runt 70 recept blandat med tips och bilder och med historian om vem jag är. Jag hoppas att den kommer att inspirera ännu fler till ett hälsosamt liv och jag hoppas att den kommer att kännas personlig. Jag är verkligen nervös över hur boken kommer att tas emot men jag hoppas att den bli bra. Jag har lagt ner otroligt mycket arbete och många timmar på att göra detta så bra det bara går och jag hoppas att de som köper boken kommer att vilja testa mer än bara något enstaka recept.

Publicerad 02 May 2018 11:14