Hässleholm satsar stort på solel

HÄSSLEHOLM.

För att sätta solel i fokus har Hässleholms kommun och deras energi- och klimatrådgivare Caroline Wendel, gått med i projektet ”Insatsprojekt solel” som bland annat ska stärka den kommunala energi- och klimatrådgivningen.

Projektet utförs på uppdrag av Energimyndigheten och har precis dragit igång och pågår till hösten 2019.

Enligt Caroline Wendel så är det andra gången som energi- och klimatrådgivarna jobbar med nationella insatsprojekt. Förra årets insatsprojekt inom solel fokuserade dock enligt Caroline direkt på villaägarna.

– Det var både roligt och givande att vara med i förra årets insatsprojekt. Den här typen av projekt ger oss möjlighet att under en begränsad tid fokusera lite extra på ett område och att fördjupa våra kunskaper. Vilket leder till att vi kan erbjuda bättre rådgivning. Jag ser fram emot att fortsätta arbeta med solceller i år och gillar att Energimyndigheten har utökat målgruppen med små- och medelstora företag samt organisationer.

Prisnedgången har, tillsammans med det investeringsstöd på 30 procent som finns för installation av solceller, gjort att allt fler fått upp ögonen för tekniken och Caroline Wendel menar att solceller är lönsamt att investera i för många.

Publicerad 08 May 2018 00:00