Sommarlov fullspäckat med aktiviteter

HÄSSLEHOLM.

Redan under vecka 24 startar man sommarens aktiviteter för Hässleholms unga. Då drar man nämligen igång årets musikläger på Markan, ett fyra dagar långt läger som avslutas med scenframträdande för den som vill.

Därefter väntar en sommar med ett fullspäckat program av aktiviteter för unga i åldrarna 6-15 år. I år har Kultur Hässleholm storsatsat på att erbjuda kommunens barn och unga massor av gratis aktiviteter under sommarlovet. Bland annat väntar chansen att prova på cirkus tillsammans med Cirkus Saga som kommer att lära ut allt från jonglering till akrobatik och enhjuling och precis som i fjol finns också i år chansen att skapa sin egen flygande drake på Hovdala slott den 7 juli. Den 10-12 juli finns möjligheten att ge liv åt din alldeles egna robot med Strawbees Quirkbot på Hässleholms bibliotek och veckan avslutas sedan med ett robotrace där du kan hejja fram din egen favorit. Under augusti väntar sedan 24-timmars-lan på Markan och en rad olika pyssel och hantverksaktiviteter både på Kulturhuset, biblioteket och Hovdala slott.

– Ja, tack vare att kommunen har fått ett statligt bidrag för att anordna avgiftsfria sommarlovsaktiviteter för barn i åldrarna 6-15 år har vi kunnat satsa extra mycket i år och försökt maximera och täcka in de flesta veckorna under sommarlovet, berättar Veronica Lundblad Jönsson, projektledare sommarlovsprogrammet.

Sommarlovet är en lång period för många och kommunen siktar på att kunna erbjuda alla barn och unga möjlighet till stimulans och personlig utveckling, skapa nya gemenskaper samt främja integration även under sommaren.

Den 6-10 augusti avslutas sommarlovet som det började, med läger på Markan men denna perioden väntar teater, kör och dans. Under veckan kommer man att jobba med begrepp som vänskap, ensamhet, självkänsla, glädje och utanförskap, vilket sedan avslutas med en föreställning för föräldrar och vänner.

– Nytt för i förutom kulturlägret är också vår teknikvecka som är på kulturhuset veckan innan skolstart.

Publicerad 29 May 2018 00:00

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag