Som helhetsterapeut behandlar Ellinor hela kroppen

FÄRLÖV.

Det har tagit några år för Ellinor Gedda från Stoby att komma på vad hon vill göra med sitt liv. Alla andra såg var hon passade in, det var bara hon som behövde tro på sig själv för att våga ta steget. Nu hjälper hon som helhetsterapeut andra att tro på sig själva.

– Jag tror att det var detta som var meningen att jag skulle göra med mitt liv hela tiden. Jag såg det bara inte själv och det tog några år innan jag insåg det. Men att kunna hjälpa andra som terapeut är det jag brinner för, säger Ellinor Gedda som precis startat eget som helhetsterapeut i Färlöv.

Hon hade själv ett jobbigt år 2014. Sjukdom i familjen, dödsfall, en tuff separation och en avhoppad socionomutbildning.

– Jag hade inte energi till att avsluta min utbildning till socionom, jag klarade inte att hålla ihop bitarna och man kan väl säga att det var ett mörkt år i mitt liv. Jag gick in i en depression och det enda som höll mig uppe var kursen till helhetsterapeut som jag precis påbörjat. De där tillfällena kändes fortfarande viktiga och de verktyg jag fick där kunde jag dessutom använda på mig själv för att ta mig ur depressionen, berättar Ellinor Gedda.

Genom healing som är grunden i behandlingen, samtal och vägledning genom regression och kanalisering hjälper hon nu människor med både fysiska och psykiska problem.

– Vi märker tydligt att den alternativa medicinen blir allt vanligare men också som ett komplement till den traditionella medicinen. Jag jobbar mycket med kroppens eget energiflöde. Det är detta flöde som måste hållas igång för att vi ska må bra. Finns det en blockering reagerar kroppen på olika sätt, förklarar Ellinor Gedda. Jag fungerar som ett stöd och ser vilka verktyg man kan jobba med men det är patienten själv som gör jobbet mellan tillfällena vi ses, förklarar hon.

Patienterna kommer med allt från diskbråck och ryggskott till utbrändhet och depression och Världshälsoorganisationen(WHO) arbetar just nu med en strategi för att få in den alternativa medicinen tryggt och reglerat som en del av den traditionella medicinen.

Dessutom utbildar hon andra inom healing, kanalisering, regression och meditation som lärare på Soul & Heart Journey School.

– Vi är ett stort nätverk av terapeuter som är knutna till skolan vilket innebär väldigt mycket kunskap och vi ser att i stort sett alla vill må bra och ha rätt balans i livet. Många vill ha en karriär utan att känna sig stressade. Dagens krav är höga men det går att kombinera dessa delar med rätt balans och rätt verktyg. Det är jag övertygad om, säger Ellinor Gedda.

Publicerad 30 May 2018 09:47

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag