Tina visar upp sin fotokonst

Tina Löwenborgs är till vardags bibliotekarie i Hästveda men fotograferar en hel del på fritiden. Bilder som just nu ställs ut på Bjärnums bibliotek.

Fram till och med den 29 juni går det att se Tina Löwenborgs fotoutställning på Bjärnums bibliotek. Utställningen innebär bilder från trakten men också naturbilder och bilder från de senaste årens Powermeet med rockabilly, bilar och glädje.

Beskriv din utställning!

– Eftersom jag tycker det är roligt att fotografera i princip allting så har jag svårt att hålla mig till en sorts bilder. Själva utställningsavdelningen på biblioteket erbjuder två väggar så då passar jag på att visa två sorters bilder. Den ena väggen visar naturbilder och på den andra väggen hänger cirka 30 bilder från några års powermeetfotograferande.

Vad är det med just foto som gör att du brinner för det?

– Jag har alltid ägnat mig åt skapande på något vis, till exempel glas, måleri och teckning. Det har varit väldigt roligt men det är först sedan jag började fotografera som jag känner att jag har hittat det optimala skapandet. Det erbjuder så många möjligheter och variationer som dessutom kombineras med naturupplevelser och roliga utflykter och resor.

Är allt bilder tagna i Bjärnum och Hässleholmstrakten?

– Powermeetbilderna är tagna inne i Hässleholm och vid Finjasjön och naturbilderna är från Magle och i min trädgård som är belägen strax utanför Bjärnum.

Hur mycket tid lägger du på fotograferandet?

– Oj, mycket! Jag tror jag fotograferar nästan varje dag. Jag går ofta på fotoutställningar och i sommar ska jag, för tredje gången, åka på folkhögskola och fortbilda mig. I år är det makrofotografering som står på agendan. Jag är också medlem i Hässleholms fotoklubb och vi träffas en gång i veckan för fotosnack, tävlingar och fotograferande.

Hur väcktes ditt intresse för fotokonsten?

– Genom en bekant som visade sin nyinköpta kamera, det väckte en lust att prova på fotografering.

Vad vill du förmedla med utställningen?

– Jag hoppas att de som besöker utställningen ska känna den glädje som både naturen och raggar-/rockabillykulturen förmedlar.

Publicerad 04 June 2018 00:00

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag