Omar har stora planer för framtiden

HÄSSLEHOLM.

När Omar Al- Ganas om några dagar tar studenten efter tre år på Hässleholms Tekniska skola ser han positivt på framtiden. Målet är att en dag få inta posten som statsminister.

– Jag vet att jag har höga mål men jag tycker att man ska satsa högt. Jag är fortfarande ung men utan att överdriva så har jag en tidsvision att sitta som statsminister inom tjugo år, säger Omar Al- Ganas.

Omar Al- Ganas är född och uppvuxen i Hässleholm och började engagera sig politiskt redan för några år sedan. Innan han började gymnasiet var dock drömmen att bli polis, något som ändrats de senaste åren. Nu är siktet istället inställt på statsministerposten i Stockholm. I dag sitter han i SSU distriktsstyrelse men också i Tekniska nämnden i Hässleholm bland annat.

– Jag vill vara där jag får vara med och påverka till det bättre. Det är alldeles för få unga involverade i dagens beslut. Det måste vi ändra på, säger Omar Al-Ganas.

När han pratar om studenten som närmar sig så beskriver han den med ett enda ord, frihet.

– Jag har trivts på tekniska skolan och vi har haft väldigt bra lärare. Samtidigt ska det bli otroligt skönt med den frihet som väntar. Att äntligen få ta steget in i vuxenvärlden är något jag ser fram emot.

Men först väntar en vecka full med studentfirande, karneval, skattjakt, studentfotboll och inte minst studentdag och bal.

– Vi har pratat både student och framtid en hel del i klassen. En del kommer att läsa vidare och andra har bestämt sig för att ta livet lite som det kommer. När det gäller studentdagen är det nog mer planering bakom för tjejerna med kläder och klänningar, jag ser det hos min tvillingsyster som pratar mycket klänningar och färgen på min fluga som ska matcha hennes klänning. För oss killar är det bara att slänga på oss en kostym och gå ut och ha roligt.

Just studentdagen innebär dock ingen stor fest med familjen för Omar Al-Ganas. Den blir istället helgen efter studenten.

– Ja, eftersom det är ramadan under studenten så väntar vi med festen tills fastan är över. Det positiva med att vi väntar med festen är ju att alla kompisar har sina studentfester avklarade och kan komma på vår, säger Omar Al-Ganas.

Efter studenten väntar full fokus på valet i september . Vid årsskiftet har Omar Al-Ganas sedan siktet inställt på att läsa statsvetenskap.

– Det kommer säkert att kännas lite konstigt dagen efter studenten och det kommer säkert att rulla många tankar i huvudet när man vaknar upp dagen efter. Men valet kommer att innebära mycket arbete och jag har höga förväntningar på årets val, säger Omar Al-Ganas innan han går in och ska göra de sista två proven på Hässleholms Tekniska skola.

Publicerad 05 June 2018 00:30

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag