Lokala politiker efterfrågar snabbare utbyggnadstakt för järnvägen

HÄSSLEHOLM. Järnvägsnätets utbyggnad i hela landet och inte minst i Hässleholm har varit en diskussion för regeringen. I dagarna presenterade man planen för hur svensk infrastruktur ska utvecklas mellan 2018 och 2029. Med anledning av den presenterade planen gör Hässleholms kommuns kommunalråd ett gemensamt uttalande, där röster anser att framtida snabbtågstrafik i södra Sverige inte ger några lokala och regionala fördelar och nyttor utan att man istället för att rusta upp den järnväg som finns idag.

Genom att separera snabb och långväga persontrafik från långsammare lokal och regional pendlingstrafik samt godstrafik så anser man från Hässleholms håll att det skapas en större kapacitet och bättre förutsättningar för en robust och pålitlig tågtrafik - nu och i framtiden.

– Det är mycket positivt för den skånska kollektivtrafiken och nödvändigt för den nationella och internationella godstrafiken att höghastighetsbanan Lund-Hässleholm prioriteras i regeringens beslut om nationell plan för transportsystemet 2018-2029. Vi har inte råd att tveka och att vara egoistiska i vår tid. Vi behöver göra det för våra barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Det gick alldeles utmärkt att bygga och finansiera Öresundsbron. Det kommer att gå minst lika bra med denna satsning, skriver Lars Johnsson (M), kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande , Robin Gustavsson (KD), kommunalråd och Lena Wallentheim (S), oppositionsråd i ett pressmeddelande.

Publicerad 07 June 2018 13:27

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag