Hässleholms tributefestival växer

HÄSSLEHOLM.

I fjol testade man konceptet med en tributefestival på Hässleholmsgården, vilket publiken gillade. I år utökar man därför med en tvådagars festival den 6-7 juli.

– På scenen i år står tolv olika tributeband under två dagar. Lineupen är fylld med välkänd musik som Queen, Kiss, Bruce Springsteen, Led Zeppelin, Rolling Stones, AC/DC med flera. De flesta av tributebanden är väletablerade och spelade i år bland annat på Sweden Rock. Det ska bli roligt att få samla så här många band på en och samma festival, säger Viktor Johansson festivalgeneral och arrangör, om årets festival.

Festivalen har sin nisch inom rockmusik från 70-80-talet, och är precis som i fjol en renodlad tributefestival och målet enligt Viktor Johansson är att skapa en rockfest fylld med musik, energi och glädje och en helhetsupplevelse med allt som en festival ska innehålla.

– Det är känslan som är det viktigaste i musikupplevelsen. Vi vill att publiken ska känna igen musiken som man minns den, och tributeband är proffs på just den grejen, därför har vi fokuserat på just tribute. Det finns inte heller någon liknande festival i hela Skandinavien där man samlat så här många tributeband som vi gör här. Vi märker också att det finns en stor efterfrågan från band att få komma och spela hos oss, och vi har även fått flertalet förfrågningar från internationella tributeband som är väletablerade ute i Europa där tributefestivaler är mer etablerat.

Vad har ni för förväntningar på årets festival?

– Målsättningen är att skapa en folkfest som lockar tusentals människor till Hässleholm den här helgen varje år. Vi har stora planer på att öka antal band och scener de kommande åren, och kanske eventuellt utöka från rock till fler genrer. Förra året hade vi cirka 1800 besökare, vilket vi är supernöjda med som en start. I år är intresset större och vi lockar framförallt mycket fler människor från längre avstånd. Förra året var det mest besökare från Hässleholm, men i år har vi biljettköpare från hela Sverige och även grannländerna Norge och Danmark.

Publicerad 12 June 2018 00:00

Lokaltidningen Hässleholms nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag