Nytt vandringscentrum invigt

Vill nå topp 20 i Europa

HOVDALA.

En viktig del för att utveckla naturområdet är på plats. ”I det vackra Hovdalaområdet finns det något för alla”, sade landshövding Anneli Hulthén vid invigningen.

Av
André Kvist

Lederna har funnits på plats sedan länge och det nya vandringssystemet blev just färdigställt med en ny karta. Nu har även Hovdala vandringscentrum blivit invigt, ännu ett steg för att göra området mer tillgängligt.

– Det känns bra att Hässleholms kommun har byggt en attraktiv vandringsdestination som stärker både landsbygd och besöksnäring, det är viktigt för kommunens utveckling, säger Lars Johnsson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Med ett strategiskt läge ligger Hovdala väl till för turister och besökare. Med expansionen av Öresunds storstäder hoppas man att området kan bli en av Köpenhamns gröna stadsdelar, en kort resa bort med tåg.

Varje led har sin unika karaktär och uppvisar varierande inslag av naturen. Det framtida målet är att få centret certifierat som en av Europas 20 bästa vandringsleder. Detta för att ytterligare stärka Hässleholm som en vandringskommun.

– Att vandra i skog och mark är bra för oss människor eftersom vi får både motion och frisk luft. I det vackra Hovdalaområdet finns det något för alla tack vare det stora utbudet av vandringsleder, säger landshövding Anneli Hulthén.

Publicerad 30 June 2018 12:00