Foto: Mostphotos/genrebild

Bidrag till lokala turistanläggningar ska öka besöksantalet

HÄSSLEHOLM. För bara drygt en månad sedan presenterade Jordbruksverket tre nya projekt som fick ta emot miljonbidrag för att utveckla sina projekt på landsbygden. Och nu presenteras ytterligare två projekt i området som har beviljats projektstöd och det är Multilevel samt Alpacka och älggården som får dela på drygt 350 000 kronor.

Leader lag ph kanaliserar totalt 38 miljoner kronor från EU och svenska staten till lokala utvecklingsprojekt i Hässleholms och Perstorps kommuner fram till år 2020.

När det gäller Multilevel så är syftet med projektet där förutom att locka fler besökare till området, att kunna uppfylla behovet så att alla på lika villkor ska kunna uppleva rörlighet och äventyr i unik natur och skogsmiljö. Totalt får anläggningen 163 155 kronor.

För att utveckla Alpacka och Älg Gården får gården utanför Hässleholm ett projektstöd på totalt 191 203:- från Jordbruksverket. Målet är att renovera och marknadsföra det befintliga besöksmålet för ökad omsättning och fler kunder som besöker anläggningen och förhoppningen är att på så sätt stärka besöksnäringen i området.

Publicerad 14 November 2018 10:29