Hässleholmsorganisation tar ställning för kvinnor och ordnade för andra året i rad en manifestation.

Hässleholmsorganisation tar ställning för kvinnor och ordnade för andra året i rad en manifestation. Foto: Mostphotos

Tydlig manifestation för kvinnor i Hässleholm

HÄSSLEHOLM

. Precis som organisationer över hela världen så uppmanar organisationen Zonta i Hässleholm allmänheten att ta ställning i kampen mot våldsutsatta kvinnor med en 16 dagar lång manifestation.

Redan den 25 november belyste den lokala organisationen i Hässleholm problemet med en manifestation på Stortorget och fram till och med den 10 december, som är den internationella dagen för mänskliga rättigheter. kommer man nu under dessa dagar att vara en del i kampen mot våld mot kvinnor.

– Vi tycker det är viktigt att man aktivt tar ställning mot en värld där kvinnor inte behöver vara rädda för sin säkerhet. I år var andra gången vi höll en manifestation för att belysa detta, berättar Ruth Brunner, PR-ansvarig i Hässleholm Zonta Club.

Precis som tidigare år så är den gemensamma färgen orange och man ser gärna att så många Hässleholmsbor som möjligt lyser upp vintermörkret. Berömda byggnader som tidigare år har lyst i orange är till exempel Globen och Scandinavium liksom Operahuset i Sidney och FN-skrapan i New York.

– Vi är glada och tacksamma över att i en gemensam manifestation kunna samarbeta med den lokala FN Föreningen och Hässleholm Soroptimistklubb för att tillsammans stå upp mot våld mot kvinnor. Genom MeToo har det blivit plågsamt tydligt hur vanligt det är med sexuella trakasserier mot kvinnor. Vi behöver prata om det, och framför allt behöver våra politiker prata om det.

Organisationen Zonta International vill på detta sätt belysa att kvinnors rättigheter är synonymt med mänskliga rättigheter och att alla människor har rätt till ett liv fritt från våld. Och i Hässleholm uppmanar man nu alla Hässleholmare att ta ställning mot könsbaserat våld och sexuella trakasserier.

Publicerad 26 November 2018 00:00