Foto: Hässleholm miljö

Hässleholm tar ett stort kliv framåt mot en skräpfri kommun

HÄSSLEHOLM. Varje år rankar stiftelsen Håll Sverige Rent vilka av landets kommuner som arbetar hårdast, bäst och mest kreativt med att förebygga nedskräpning i samhället. Hässleholm är 2018 en av de kommuner som rekordklättrat på årets lista. Hässleholms kommun klättrar hela 43 placeringar och landar på en tiondeplats bland landets 290 kommuner.

– Vi är verkligen jätteglada över placeringen, det är mycket hårt arbete som ligger bakom och det är kul att få ett kvitto på att Hässleholm är på väg att bli en mindre skräpig och mer hållbar kommun, säger Matilda Ehnberg, projektsamordnare på Hässleholm Miljö i ett pressmeddelande.

Flera skolor har också varit delaktiga till placeringen efter att ha deltagit i Hässleholm Miljös skräpplockningskampanj. Dessutom finns det idag flera förskolor och skolor i kommunen som arbetar med hållbar utveckling via Håll Sverige Rents pedagogiska verktyg, Grön Flagg.

– Vi siktar mot toppen men för att nå dit krävs det att vi blir ännu bättre på att samverka kring hållbarhet och miljö inom kommunen. Vi hoppas även på att ännu fler deltar i skräpplockning under 2019 och att ytterligare några förskolor och skolor blir Grön Flagg-ceritfierade, säger Matilda Ehnberg.

Publicerad 29 November 2018 00:00